23948sdkhjf

Nye CBN sorter sikrer økt produktivitet og prosessikkerhet

De nyeste Sandvik Coromant-kvalitetene hari følge produsenten økt slitestyrke og større bruddmotstand, noe som skal sikre økt produktivitet og prosessikkerhet.

For å hjelpe produsentene å oppnå fordeler som reduserte syklustider og lengre verktøylevetid ved dreiing av harde komponenter har Sandvik Coromant styrket sitt eksisterende tilbud på bruksområdene ISO H05 til H15 gjennom lanseringen av to nye kvaliteter, CB7105 og CB7115. Kvalitetene er spesielt nyttige for bedrifter som maskinerer harde komponenter til en konkurranseutsatt industri, da de bidrar til lavere kostnader per del.

Flere fordeler

Det er dokumentert at dreiing av harde komponenter reduserer maskineringstiden og kostnadene med 70 prosent sammenlignet med tradisjonelle slipeteknikker, og samtidig oppnås større fleksibilitet, kortere ledetider og høyere kvalitet. Denne gevinsten kan imidlertid bare oppnås ved bruk av optimerte skjærkvaliteter. Med CB7105 har Sandvik Coromant skapt en kvalitet for dreiing av harde komponenter som gir større motstand mot gropslitasje enn eksisterende løsninger, mens CB7115 er utformet for å gi brukerne bedre bruddmotstand enn dagens tilgjengelige kvaliteter. Disse fordelene betyr henholdsvis høyere hastighet og sterkere egglinje.

Høyeffektivt PCBN-belegg

Dreiing av harde komponenter er vanligvis en sluttbearbeidings- eller forbearbeidingsprosess der typiske maskineringsutfordringer omfatter høye krav til overflate- og dimensjonstoleranse i tillegg til en konkurransedyktig verktøylevetid. Kvalitetene CB7105 og CB7115 er utviklet for å takle disse utfordringene gjennom anvendelse av et høyeffektivt PCBN-materiale og belegg, samt riktig tilpasset skjærkantpreparering av skjærene. Kombinert med høy kvalitetskontroll under fremstillingen av skjærene fører dette til en rekke sluttbrukerfordeler.

Lavere kostnad per komponent

- Med CB7105 kan maskineringsverksteder oppnå lavere kostnader per del når produktet brukes som del av et opplegg med høyhastighetsmaskinering, sier Torbjörn Ågren, produktsjef for dreiing ved Sandvik Coromant, og fortsetter:

- Alternativt kan de som bruker denne kvaliteten, oppnå lengre verktøylevetid ved lavere hastigheter. CB7115 er også utformet for å oppnå lavere kostnad per komponent, typisk ved å satse på enkeltkutt ved høyere hastigheter.

Forutsigbarhet viktig

I et typisk eksempel fra et teststed ble det registrert en produksjonsøkning for overflateherdete 16MnCrS5 (HRc 57-62)- bilkomponenter med minst 15 prosent etter at man skiftet til CB7105 og CB7115. CB7115 hadde standtid på over 600 komponenter.

I siste instans er pålitelig og forutsigbar maskinering alltid målet når det gjelder maskinering av overflate- eller induksjonsherdete stålkomponenter, slik som transmisjonsaksler og tannhjul. CB7105 og CB7115 tilbyr oppdatert PCBN-materiale, skjærkantpreparering og høyere egglinjekvalitet for å sikre bedre og mer forutsigbar verktøylevetid og prosessikkerhet.

For mer informasjon besøk: www.sandvik.coromant.com

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.064