23948sdkhjf

Et «kvantesprang» i pålitelighet og produktivitet

Flow Mach 500 kombinerer det nyeste innen maskindesign og vannskjæringsteknologi.

Flow International Corporation, en av verdens ledende utvikler og produsent av ultrahøyttrykk vannskjæremaskiner for skjæringsapplikasjoner, har lansert Mach 500 i Europa, som ifølge produsenten er et helt nytt vannskjæresystem som markerer ankomsten av en ny industristandard.

De viktigste bruksområder er maskinbearbeiding av metaller som aluminium, rustfritt stål, kobber og messing, syntetisk og naturlig stein, komposittmaterialer, samt kutting av glass og plast.

Raskere og bedre

Sammen gir den nyeste generasjonen av DAK/DAP-programvare fra FlowXpert 3-D, samt den nylig introduserte Compass 5-akse-konturfølgeren og kollisjonssensorløsningen, Mach 500 et kvantesprang når det gjelder hastighet, presisjon og pålitelighet, og den øker produktiviteten betydelig, melder produsenten.

Med Mach 500 har Flow doblet akselerasjonen i forhold tidligere modeller. Dette betyr en reduksjon i syklustiden på 15-30 prosent i forhold til Mach 3b, selskapets mest solgte vannskjærer. Mach 500's Z-akse er 50 prosent større (305 mm) og repeterbarheten (0,03 mm) er doblet. Det moderne elektriske systemet forbedrer påliteligheten og reduserer kompleksiteten.

Fremgang for vannskjæreindustrien

Den nyeste generasjonen av FlowXpert DAK/DAP-programvare er i stand mer enn å designe komplette 3-D-modeller og sammenstillinger, den beregner samtidig også optimale skjærebaner.

- I løpet av de siste 40 årene har vi utviklet 12 generasjoner vannskjærere. Med hver generasjon har vi forbedret hovedkomponenter og oppnådd kontinuerlige økning i nøyaktighet og skjærehastighet, forklarer Claus Herting, administrerende direktør, Flow Europe, og legger til:

- Mach 500 er ikke bare en moderne vannskjærer. Den kombinerer den nyeste teknologien fra ledende produsenter av kjøre- og styringssystemer med Flows velprøvde og pålitelige ultrahøyt-trykkteknologi. Uovertruffen service og støtte maksimerer maskinens tilgjengelighet og produktivitet for våre kunder.

- Mach 500 er ulik noen annen vannskjæremaskin som finnes i bransjen nå i dag. Systemet er raskere og produserer flere deler på kort tid enn noen annen maskin vi har tilbudt. Den er en stor fremgang for vannskjæreindustrien. Vi har kombinert teknologi og service for å gi våre kunder et helt nytt nivå av total kvalitet, ytelse og gjennomstrømning, sier James Jenson, Flow President.

Takket være den modulære designen, og mange konfigurasjonsalternativer, kan Mach 500 tilpasses individuelt etter kundenes behov. For eksempel er det mulig med en rekke pumpeteknologier og skjærehoder. Alle pumpemodeller er koblet via EtherCAT for å forbedre diagnostikk og oppgraderbarhet. Compass, det valgfrie og patenterte konturfølgesystemet, har en integrert kollisjonssensor som muliggjør presisjonskutting selv på ujevne overflater.

Service- og støttepakker kan også skreddersys etter kundens spesifikke krav. Alternativene inkluderer forebyggende vedlikeholdsprogrammer, erstatningsprogrammer for høyttrykk-komponenter, rask levering av reservedeler, teknisk assistanse og et omfattende opplærings- og utviklingsprogram.

Flow vannskjærere forhandles i Norge av LVD Scandinavia AS

For mer informasjon, besøk www.flowwaterjet.com eller www.lvdscandinavia.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.109