23948sdkhjf

Rapp Bomek fortsetter med Salvagnini

Rapp Bomek AS i Kapp har investert i en ny Stansmaskin S4Xe-30 fra Salvagnini som skal koples sammen til en stanse og knekkelinje med den eksisterende panelknekkemaskinen P4X-3216 som ble installert 2010/2011, dette for å forbedre konkurransekraften og kvaliteten samt redusere ledetiden i produksjonen.

- Valget av Salvagnini som leverandør kommer fordi vi i mange år har et godt samarbeid med Salvagnini og at vi har planlagt å sette en ny S4 stansemaskin i linje med P4, og da anser vi at Salvagnini ligger lengst fremme når det gjelder å kjøre stansing og knekking i linje. Både med produksjonsflyt og den automatiserte programmeringen som via vårt forretningssystem, automatisk programmerer linjen og reduserer beredningstiden, uttaler Jan Ivar Bjerrgård hos Rapp Bomek AS.

S4Xe-30 maskinen, som man investert i, er en velprøvd modell i Salvagninis program av stanse og klippemaskiner, som har sitt utspring i vår første stansemaskin som var utrustet med vinkelsaks som ble lansert i 1978, informerer Pelle Wallin, selger hos Salvagnini.

Slik virker det

Anlegget har et lagersystem der ulike platematerialer og formater lagres. Lagerdelen, som er direkte koblet til systemet, kan fore produksjonslinjen med enkeltplater for ekstrem produktordrestyrt produksjon. MD-tårnet har 12 hyller for utgående plater og innmatingsområdet kan mata plater direkte til stansemaskinen. I linje med lagerdelen er Salvagninis velkjente S4 stanse- og klippemaskin plassert, som stanser den valgte platen samt renklipper den til rett format med sin innebygde vinkelsaks. Etter stansemaskinen finnes en vendestasjon som ved behov vender plateemnet 180 grader. Emnet mates deretter videre til P4 panelknekkemaskinen der det knekkes til ønsket panel, alternativt knekkes og klippes som en profil.

Fleksibel produksjon

Linjens fleksibilitet vil utnyttes til fulle da produksjonen hos Rapp Bomek i stor grad er ordrestyrt ettstykk-produksjon av dører, karmer og terskler. Salvagninis egenutviklede parameterprogrammering, som stammer fra 1980-talet, vil via kundens ordre gjennom OPS-programvaren (sammenkobling mellom MRP og Salvagninis off-line programmering) automatisk generere maskinprogram og håndtere den dynamiske jobbkøen i stansemaskinen. Knekkemaskinen vil ved linjekjøring fungere som slave til stansemaskinen som automatisk overfører data sammen med emnet som skal knekkes.

For mer informasjon se: www.salvagnini.se eller www.rappbomek.com

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078