23948sdkhjf

For første gang på Elmia: ISTech Power 440 Next Gen båndsag

ISTech Power båndsagmaskiner er designet for å gi best ytelse og best nøyaktighet når man sager de tøffeste materialene 24/7. Nå vises ISTech Power 440 Next Gen båndsag for første gang på Elmia-messen i Jönköping i mai i år.

Power 440 Next Gen tar sagingen et skritt fremover og legger kraften og ytelsen til en større sag i en mindre med kapasitet på Ø 440 mm. Sagen har 54 mm blad, opptil 11 kW bånddrivmotor, 5 500 kg vekt; dette er noen av tallene som en ide om hva denne maskinen kan prestere.

Automatisk håndtering

Vinkelretthetstoleransen er garantert av doble søyleføringer og mating av sagbuen med doble kuleskruer. Som for alle ISTech Power NC maskiner er, ifølge produsenten, programmeringsfleksibiliteten overlegen.

Kontrollen av disse maskinene går utover muligheten til å hente materialer fra biblioteket med deres forhåndsinnstilte parameter; det er mulig å fremtvinge forhåndsinnstilte verdier avhengig av om fokuset er mer på kappehastighet. For eksempel; når arbeidsprogrammet er satt opp, er betjeningen av Power NC-sager veldig enkel. Alle aspekter ved saging, eksempelvis matehastigheten på fremføringen av materialet og ned- og oppstigning av bladet, vil bli håndtert automatisk. Den automatisk justerbare nedmatningskontrollen leser trykket på bladet og tilpasser matingen på materialet som skal sages. Bladet bremser ned i faste seksjoner (ved inngangen til røret) mens den akselererer i hule seksjoner (midt i snittet).

Bredt utvalg av tilbehør

Power 440 Next Gen’s tilbehør inkluderer; stikketrykkreduksjon, for å dosere kraften når du klemmer tynnvegget rør og forhindrer at de deformeres (valgfritt), industri 4.0 med mulighet for oppkobling mot kundens ERP system for programmering via FTP protokoll, logg over kapp med tider-kappetoleranser-sagbladforbruk for eventuelle etterkalkyler, overvåking og fjerndiagnose (valgfritt).

Et minimalistisk mikrosmøreapparat som, ved å spraye en dusj med smøremiddel på skjæreområdet, holder arbeidsområdet rent (unngår at smøremiddel/kjølemiddelblandingen strømmer gjennom røret) (valgfritt).

Dobbel frontstikke og restkapp ned mot 20 mm gjør det mulig å redusere materialsvinn og tiden for videre bearbeiding. Den gir stabilitet og sørger for lave støy- og vibrasjonsnivåer, noe som også forlenger sagbladets levetid.

Skjæretrykkskontrollen (tilleggsutstyr) styrer trykket til bladets inntrengning i materialet og justerer matingen deretter for å opprettholde best mulige skjæredata. Retthetskontrollen jobber også sammen med skjæretrykk-kontrollen for å optimalisere skjæretider innenfor toleranse og sagbladets levetid.

Ifølge produsenten sager maskinen med ytterste presisjon, og garanterer høyeste produktivitetsnivå, selv når det kommer til vanskelige materialer. Sagen garanterer en posisjoneringsnøyaktighet på 0,01 mm på grunn av den spesielle opplagringen og motoriseringen av matevoggen.

Sagen vises første gang på ELMIA messen i Jönköping, Sverige, 14-17. mai i år.

Norsk importør og forhandler av sagene fra ISTech er Saghuset Hesselberg AS.

For mer informasjon se: www.saghuset.no

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.047