23948sdkhjf

Röders med automatisert presisjons-maskinering

Den tyske maskinprodusenten Röders GmbH presenterer sin Precitemp-teknologi som skal muliggjøre ubemannet deleproduksjon selv med høye toleranser.

 

Ubemannet produksjon krever stabil maskinering med prosesser som er pålitelige og holder fine toleranser over lengre driftstider. Termisk drift, på grunn av interne varmekilder i maskinene eller svingende omgivelsestemperaturer, kan gjøre det nødvendig at parameter eller nullposisjoner på maskinene må justeres igjen og igjen. Som et resultat kan automatisert produksjon egentlig ikke kjøre uten operatører fordi konstant overvåking og finjustering er nødvendig.

 

Stabile nullpunkter

Röders frese- og slipemaskiner har vært optimalisert over mange år for å øke presisjonen også for lengre maskineringsoperasjoner. For det første ble alle de interne varmekildene i maskinene temperert på en slik måte at en endring i driften, eksempelvis spindelhastigheten eller matehastighetene, ikke påvirker geometrien til maskinene.

Før var en betingelse for optimalt resultat at omgivelsestemperaturen ved installasjonen på stedet der maskinene skal produsere være så konstant som mulig. For kunden, betydde dette kompleks, presis temperaturstyring i produksjonshallen.

I et videre utviklingssteg kommuniserer Röders at maskinprodusenten nå lyktes med å lage maskinene betydelig mer robuste mot svingninger i omgivelsestemperaturen med sin nye «Precitemp»-teknologi. Denne teknologien er tilgjengelig i ulike nivåer, avhengig av kravene til kundens deler og skal sikre stabile nullpunkter i maskinen, selv om omgivelsestemperaturen endres, spesielt for 5-akset maskinering på forskjellige sider av arbeidsstykket. Dette er avgjørende for å opprettholde fine toleranser ifølge maskinprodusenten.

 

Automatisert produksjon

Med den nye «Precitemp»-teknologien fra Röders, tidligere hovedsakelig kjent for presisjonsmaskinering innen form- og støpeverktøy, dekker maskinprodusenten nå helt nye applikasjonsområder innen automatisert produksjon av presise deler, spesielt der kunder har hatt problemer med å holde toleranser på sine maskiner uten manuell inngripen.

Röders kommuniserer at med ulike plassbesparende håndteringssystemer, og egen automatiseringsprogramvare, kan optimalt skreddersydde løsninger implementeres av Röders alene for sine kunder, og dermed oppnå det fulle kostnadsbesparelsespotensialet til automatisert delproduksjon.

 

Fresing og sliping i en maskin

Når fresing kommer til sine grenser når det gjelder presisjon, er det mulig å kombinere fresing og sliping i ett oppsett i maskinen. På denne måten kan til og med de minste toleranser, i 3-akse eller 5-akse applikasjoner, automatisk og konstant opprettholdes. Röders er en av markedslederne i kombinasjonen av fresing og sliping i en maskin og har over 20 års erfaring på dette feltet. Röders er partner i umati-initiativet til den tyske verktøymaskinforeningen VDW (umati = universal machine tool interface).

 

Röders TEC føres i Norge av Stang Maskin AS på Nesoddtangen.

 

For mer informasjon se: www.roeders.de

Kilde: Röders

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125