23948sdkhjf

Berget med ny Matsuura 5-aksefres

Notoddenbedriften Berget AS fortsetter å øke kapasiteten med innkjøp av en ny Matsuura 5-aksefres utstyrt med 500×500 palett.

 

Berget AS produserer det meste av kabel, finmekanikk, elektronikk og elektromekanisk montasje i egen fabrikk. Bedriften har i en årrekke levert produkter til kunder i inn og utland, blant annet til kunder som Magseis, Kongsberg Defence & Aerospace, Nortek og Merlin. Berget er sertifisert i henhold til EN9100:2018 (AS910D)

 

Stor mekanisk avdeling

I tillegg til ovennevnte produserer Berget finmekaniske komponenter i både små og store serier samt prototyp produksjon. Mekanisk avdeling har 45 ansatte, en velutstyrt kontroll-lab og toppmoderne maskiner for 24/7-produksjon.

Bedriftens ingeniører og maskinoperatører er godt kvalifisert personell med lang erfaring fra produksjon innen flyindustrien, forsvar, subsea, seismikk og medisinsk industri.

Spesialiteten er serieproduksjon av lav-volum produkter med årsbehov fra cirka 100 til 20.000 stk. Ved hjelp av bedriftens 24/7 produksjonsanlegg produseres det etter kundenes prognoser typisk estimert dagsbehov og gjør avtale om bufferlager for 1-3 måneders forbruk.

- Dette gjør at vi sikrer konkurransedyktige priser levert til rett tid og i rett volum. Fra dette FMS-systemet leverer vi maskinerte deler til Kongsberg Defefence & Aerospace , Kongsberg Maritime, GKN, Lockheed Martin F-35 «Norges nye kampfly», Lærdal Medical Sim-man 3G, forteller Inge Flaten, adm. direktør hos Berget AS.

 

Økt effektivisering

- Vi har bred bransjekunnskap med godt kvalifiserte medarbeidere i alle ledd. Det sikrer leveranser av produkter med riktig kvalitet til riktig tid, sier Flaten og fortsetter:

- Hensikten er å integrere maskinen med vårt Fastems-system, slik at den kan operere med 12 paletter dedikert til denne spesifikke maskinen. Dette konseptet gir oss muligheten til 24/7 produksjon, og effektiviserer produksjonsflyten betraktelig.

 

Kontinuerlig innsats

Berget har en omfattende maskinpark besående av mange CNC-dreie- og fresemaskiner, målemaskiner og utfører oppmåling og dokumentasjon etter kundens ønsker.

- Vår nåværende maskinpark inkluderer allerede tre 5-akse fresemaskiner fra Matsuura, og når behovet for kapasitetsøkning og fornyelse oppstår, tar vi sikte på å velge det alternativet som vi er overbevist om vil levere det beste resultatet med hensyn til presisjon, kvalitet og pålitelighet. Dette er en del av vår kontinuerlige innsats for å opprettholde og forbedre produksjonsstandardene våre, konkluderer Inge Flaten.

 

For mer informasjon se: www.berget.no og www.masentia.com

Kilde: Berget AS

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125