23948sdkhjf

CoroMill MR80 for plan- og profilfresing

Sandvik Coromant har lansert et nytt fresekonsept, CoroMill MR80, som primært er utviklet for utfordrende grovmaskineringsoperasjoner ved et stort spekter av plan- og profilfresingsapplikasjoner i stål og rustfritt stål. 

 

- CoroMill MR80 er et konsept med dobbeltsidige runde innsatser med høyere antall innsatser sammenlignet skjær med vanlige runde innsatser. Det er perfekt for planfresing og profilfresing med liten skjæredybde – inntil 3 mm – både i stål og rustfritt stål, sier Sangram Dash, Global Product Application Specialist for indekserbare freseverktøy hos Sandvik Coromant.

 

Allsidig konsept

Dette produktet ble opprinnelig utviklet for maskinell bearbeiding av støpte rustfrie komponenter i bilindustrien, spesielt turboladere og eksosmanifolder. Det har nå blitt videreutviklet for også å være egnet for fresing av stål, som krever sikkerheten til en rund skjærekant – som metallbearbeiding og formstøping. Ifølge produsenten er CoroMill MR80 dermed et svært allsidig konsept for økt produktivitet og økonomisk maskinering ved et bredt spekter av freseoperasjoner, uten at det går ut over sikkerheten.

- Den runde skjærekanten er ansett som den sikreste eggen både for utfordrende materialer og krevende freseforhold, forklarer Dash, og legger til:

- Dessuten gir avstandsstykket ekstra sikkerhet for skjærkroppen ved at det beskytter mot deformering ved preging og uhell under maskinering, og sikrer innsatsen i festet til tuppen ved å begrense mikrobevegelser under fresing.

 

Økonomisk løsning

CoroMill MR80 har dobbeltsidige innsatser med 12 indekseringsmuligheter for operasjoner med skjæredybde inntil 3 mm.

- Det betyr flere enheter for hvert sett med innsatser. Et høyere antall innsatser på en skjærkropp gir også mulighet til høyere bordmating og økt produktivitet. Dessuten betyr den høye sikkerheten og påliteligheten mindre skade på skjærkroppen og innsatsene, noe som bidrar til reduksjon av kostnadene, sier Dash.

Takket være skjæregeometrien med lav vekt er det også mulig å bruke CoroMill MR80 som problemløser i vanskelige maskineringssituasjoner, også ved lange overheng.

 

Egnet løsning

- Bilkomponenter i rustfritt stål monteres ofte, på grunn av den kompliserte formen, på en holder som ikke er egnet for høyere skjærelast. Og ved metallbearbeiding og formstøping må fresen ofte gå dypt inn i formhulrommet, montert på en lang adapter. I begge tilfellene må skjærekraften begrenses, slik at vibrasjon kan unngås. Selv om CoroMill MR80 er et dobbeltsidig negativt konsept, fungerer det med relativt lav skjærekraft og er en egnet løsning for slike operasjoner, sier Dash.

CoroMill MR80-sortimentet inneholder sylindriske skjærkropper og skjærkropper med spindel, med diameter fra 32 til 100 mm, 3–12 skjæretenner, også stigning, og beskyttelse med avstandsstykke. Alle skjærkroppene har innvendig kjølevæsketilførsel. Den dobbeltsidige E-L50-innsatsen gir mulighet til enkel og nøyaktig indeksering (6 + 6), med anbefalt skjæredybde på 3 mm.

 

For mer informasjon se: www.sandvik.coromant.com 

Kilde: Sandvik Coromant

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125