23948sdkhjf

PLM Group viste SolidWorks-nyheter

SolidWorks er en kraftig, brukervennlig og godt kjent programvare for konstruksjon og design, og nylig arrangerte PLM Group en Innovation Day på Radisson RED Gardermoen. Målet var å gi en liten smakebit av alle de spennende nyhetene som kommer i programvaren i løpet av 2024.

 

- SolidWorks er godt kjent i Norge, og med programvarens intuitive grensesnitt og kraftige funksjoner er den en perfekt løsning for konstruktører og produktdesignere som vil forenkle sin arbeidsflyt og få idéene raskere ut på markedet, forklarer Nicoline Storholt Haugen fra PLM Group.

- Hvert år lanserer SolidWorks nye funksjoner i programvaren. I og med at det meste av det kan være ganske omfattende å sette seg inn i, pleier vi i PLM Group å avholde et arrangement, slik at de som aktivt jobber med programvaren får en enkel og grei innføring i de nye funksjonene, fortsetter Haugen.

 

Enklere bruk

Også i år var det mange veldig spennende nyheter fra SolidWorks, og det var mye som vekket begeistring fra kursdeltagerne.

- En funksjon som har vært savnet er muligheten til å lagre til tidligere versjoner av SolidWorks, og nå er denne funksjonen på plass. Det var stor glede da vi presenterte den, men også det at det nå er lettere å bruke Hole Wizard, hvor du kan gjenbruke tidligere «sketches» vekket begeistring, forteller Haugen, og legger til:

- Videre har Sheet Metal-funksjonene blitt utbygget med et pregeverktøy og det har blitt enklere å legge på mål på linjer i en sketch, fordi man nå kan klikke på linjen og få opp forhåndsvisning av målet, uten å måtte velge målsettingsverktøyet, eksempelvis Smart Dimension, hver gang, forklarer Haugen begeistret.

 

Simulering og optimalisering

På arrangementet bestemte PLM Group seg for å snakke mye om de nye funksjonene og forbedringene i SolidWorks. I tillegg pratet de om Cloud Services, og viste hva man kan gjøre med en slik tjeneste, som blant annet det å dele et design direkte ved å skrive inn e-posten til den man ønsker at skal motta designet.

Fra og med 1. juli i år blir alle nye lisenser levert med SolidWorks Cloud Services. Det vil si at man får skybasert tilgang bakt inn i lisensen sin. Dette er positivt med tanke på deling av filer og en enklere arbeidsflyt.

- Vi hadde også en sesjon der vi analyserte en digital tvilling. Vi viste hvordan den går gjennom en designprosess før den til slutt er optimalisert ved bruk av funksjonen Simulation, og den var det også mange som fant veldig interessant, forteller Haugen.

Det som kanskje vakte mest oppsikt og snudde de aller flest hoder var 3D-printpresentasjonen.

Der ga PLM Group en forklaring av hvordan de i samarbeid med Tor Arne Kvia, fra Kvia Engineering, har utviklet en brakett og en holder til et tørrsumpsystem til driftingbilen hans, og viste hvordan det gikk til.

- Vi 3D-skannet motoren, la den inn i SolidWorks, utarbeidet målene og konstruerte en brakett til systemet. Deretter utførte Enodo simulering på braketten og optimaliserte den. Alt dette finner de som er ekstra nysgjerrige på vår youtube-kanal, forklarer Haugen videre.

En annen spennende gjestetaler var Propulse NTNU. De viste hvordan deres kursing i 3DExperience, CATIA og Simulia har bidratt til at de nå har utviklet en helt ny motor til deres rakett.

Arrangementet PLM Group hadde var det som tidligere er kjent som What’s New SolidWorks, men i en helt ny drakt.

- Kort oppsummert fikk møtedeltagerne god innføring i hva som kommer i den nye versjonen av programvaren, om viktigheten av skybaserte løsninger, om digitale tvillinger og hvordan de kan bruke simulering i sine design, avslutter Nicoline Storholt Haugen.

 

For mer informasjon se: www.plmgroup.no

Kilde: PLM Group

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094