23948sdkhjf

Nye verktøy for brannhemmende materialer

Crown Norge presenterer en ny serie skjæreverktøy for brannhemmende materialer som skal gi optimal overflatefinnish, kortere skjæretid og økt levetid.

 

Verktøybedriften Crown Norge AS ligger an til omsetningsøkning for 21. år på rad. Bedriften med 2,5 årsverk ser ut til å få en omsetning på drøye 70 millioner, hvorav eksport utgjør 97 prosent. 98 prosent av disse egenutviklede skjæreverktøyene produseres eksklusivt for firmaet i Sveits og selges kun av dem selv og deres nett av forhandlere.

Daglig leder, Ulf Helliksen, sier at mye av årsaken til veksten er nye forhandlere, blant annet to i Japan. Landet er høyt utviklet, med 126 millioner innbyggere og de er villige til å betale for sveitsisk kvalitet. Dette gir et stort vekstpotensial.

 

Brann resulterte i nyvinning

Et relativt nytt marked er verktøy for brannsikre fasadekledninger. Disse verktøyene ble utviklet som en direkte følge av den katastrofale brannen i Grenfell Tower i London i 2017, hvor 72 mennesker mistet livet. Brannen spredte seg raskt i fasadekledningen fra 2016, som hadde brennbar kjerne. Den samme kledningen var forbudt i USA i bygg over 12 meter. Grenfell Tower var 24 etasjer høyt. En flammehemmende variant ville ifølge Helliksen ha kostet kun 55.000 kroner mer for hele bygget.

Som en direkte følge av denne tragedien ble det utviklet en ny serie verktøy spesielt for skjæring i brannhemmende/-sikkert komposittmateriale, såkalt ACM «mineral core».

 

Fleksibel bruk

Verktøyet har et belegg som kun er en halv mikron tykt. Dette er så tynt at skarpheten på eggen ikke blir redusert. Belegget er svært hardt, og to tredjedeler av friksjonen er vekk.

- Som en følge av dette blir overflatefinishen optimal, skjæretiden redusert og verktøyets levetid økt, sier Helliksen og legger til:

- Disse verktøyene er i særklasse når det gjelder skjæring i brannhemmende/-sikre fasadekledninger som Alucobond A2, Trespa og massive aluminiumpaneler. De samme verktøyene fungerer også utmerket i standard ACM-materialer («aluminium composite material») med plastkjerne som er mye brukt til skiltproduksjon.

For ACM «mineral core» og de svært krevende fibersementplatene har Crown Norge også utviklet en serie med PCD-freser (polycrystalline diamond).

 

Strengere krav

Liam Hodson i LKH Tools i Nottingham er en av Crown Norges seks engelske forhandlere, men den eneste som har spesialisert seg på dette markedet. Han sier at disse egenutviklede freseverktøyene, i bransjen kalt «architectural cladding», ligger langt foran konkurrentene. Han har solgt Crown Norges verktøy i fem år til plateprodusenter, maskinleverandører og bygningsentreprenører. Før dette hadde han 23 års erfaring fra salg av fresemaskiner og trening av freseoperatører.

- Engelske myndigheter stiller i dag strenge krav til brannsikkerhet ved nybygg og renovasjon av bygg, og det er bare et spørsmål om tid før resten av verden setter et større fokus på dette, avslutter Helliksen.

På Crown Norges hjemmeside vises disse verktøyene i aksjon på de nevnte materialene.

 

For mer informasjon se: www.crown-norge.no

Kilde: Crown Norge

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11