23948sdkhjf

Mer fleksibel avstikking og spordreiing

Ifølge verdens ledende produsent av skjærende verktøy, Sandvik Coromant, sørger CoroCut 2 for høyere ytelse ved alle avstikkings- og spordreiingsoperasjoner.

 

Sandvik Coromant oppgraderer sitt veletablerte konsept CoroCut 1-2 for avstikking og spordreiing. Forbedret stabilitet, enda større fleksibilitet og merkbart bedre produktivitet er bare noen av fordelene det nye CoroCut 2-systemet har å by på.

CoroCut 1-2 har lenge vært en grunnstein innen avstikking og spordreiing, og konseptets anerkjente allsidighet og pålitelighet har gjort det til en viktig ressurs i mange verksteder. Konseptet får nå en stor oppgradering, og det får navnet CoroCut 2.

 

Overveldende positivt

Hva kan vi forvente av nye CoroCut 2?

- For det første har vi beholdt alle egenskapene og fordelene man kjenner fra det eksisterende konseptet — allsidighet, kostnadseffektivitet og sikker maskinell bearbeiding, sier Jenny Claus, Product Manager Parting and Grooving hos Sandvik Coromant.

- Vi samarbeider tett med kundene våre ved å dele kunnskapen vår mens vi er opptatt av å lytte og være lydhøre for deres behov og konstruktive tilbakemeldinger. Resultatet har vært overveldende positivt, fortsetter Claus.

 

Mer stabilt

Stabilitet er nøkkelen under alle avstikkings- og spordreiingsoperasjoner. Den største utfordringen er å holde skjæret på plass for å minimere alle former for bevegelse av skjæret. Det veletablerte skinnegrensesnittet, som tidligere var tilgjengelig på middels store og store skjær, gir mer nøyaktig plassering og gjør skjæret motstandsdyktig mot sidekrefter det utsettes for. Nå vil dette skinnegrensesnittet også være tilgjengelig på mindre skjær og garantere stabilitet under alle operasjoner.

 

Lengre levetid

CoroCut 2-avstikkingsskjær er oppgradert med innvendig kjølevæsketilførsel og forbedret klemfesteutførelse, som skal gi høyere klemkraft og bedre sidestabilitet og er en velkommen fordel ved skråskjæring før avstikking. Verktøyholdere med presisjonstilførsel av kjølevæske er oppdatert med en skruklemmeløsning som, kombinert med innsatssetet med fast skinne, holder innsatsbevegelsen på et minimum uten at klemkraften reduseres.

Andre viktige egenskaper ved oppgraderingen er de nye og oppdaterte kvalitetene og geometriene, inkludert det nye førstevalget GC1225, en wiper-design for alle komponentgeometrier og ifølge produsenten sterkt forbedret kantlinjekvalitet på alle skjær.

- Det som gjør denne løsningen unik, er vår egenutviklede og patenterte produksjonsteknologi. Med bedre emnekvalitet fra vår nye produksjonsteknologi reduseres spredningen av kantlinjen. Dette betyr at vi kan ha lavere toleranse og utføre avrunding av mindre kanter enn før, noe som gir lengre, mer forutsigbar verktøylevetid, sier Fredrik Selin, Product Application Specialist hos Sandvik Coromant.

CoroCut 2 kan brukes til alle typer avstikking og spordreiing med skjæredybder egnet for skjær med to skjærekanter. De beslektede CoroCut QD- og CoroCut QF-konseptene anbefales for større skjæredybder, mens CoroCut QI er førstevalget for innvendig spordreiing og aksial spordreiing på små diameter.

 

For mer informasjon se: www.sandvik.coromant.com

Kilde: Sandvik Coromant

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.141