23948sdkhjf

Stor interesse for den nye UR20

Det er ikke hver dag det lanseres helt nye roboter i Norge, men i høst var det folksomt i det splitter nye Kameleonhuset på Åros i Asker kommune. Da inviterte Kameleon Robotics til Norgeslansering av den helt nye samarbeidende roboten UR20 fra Universal Robots.

 

100 personer møtte opp for å se og prøve den nye roboten som er første robot ut i en helt ny generasjon roboter fra den danske robotprodusenten Universal Robots.

UR20 ble første gang vist under messen Automatica i München juni 2022 og fikk stor internasjonal oppmerksomhet. Siden den gang har det vært gjort omfattende felttester og serieproduksjonen er nå endelig i gang i Odense, Danmark

 

Øker produktiviteten

Kameleon Robotics er distributør av Universal Robots i Norge og daglig leder, Lars Kjelling, kunne fortelle at forhåndssalget i Norge har vært over all forventning. De første robotene er ventet til Norge allerede i oktober og alle som har bestilt skal få den levert i 2023.

- UR20 har en rekkevidde på hele 175 cm. Sammenlignet med UR10e, som til nå har vært UR’s mestselgende og fysisk største robot, er arbeidsområdet altså utvidet med 90 cm i diameter. Det åpner for helt nye arbeidsoppgaver innen sveising, palletering og maskinbetjening der man trenger å betjene et større arbeidsområde og løftekapasitet på opptil 20 kg, forklarer Emil Nissfolk, teknisk leder i Kameleon Robotics, og fortsetter:

- Det som er oppsiktsvekkende er at roboten ikke taper løfteevne på strak arm, slik enkelte konkurrerende roboter gjør. Selv med mye offset, det vil si verktøy som monteres langt ut fra robotarmen, faller ikke løfteevnen betydelig. I praksis medfører dette at roboten kan øke produktiviteten ytterligere ved å løfte flere gjenstander samtidig, såkalt multigrip, understreker Nissfolk.

 

Samlingssted

Kameleon benyttet også anledningen til å vise eksempler på andre robotapplikasjoner som roboter med maskinsyn (vision), sveising, palletering og plukking. I tillegg viste de også selvkjørende roboter fra MiR.

- Vi håper vårt nye bygg, Kameleonhuset, på Åros kan være et samlingssted for kunder, studenter og bransjefolk og at mange innovative automasjonsløsninger finner veien ut i markedet herfra i årene som kommer, sier en tydelig stolt Lars Kjelling og inviterer til omvisning i deres nye bygg på toppen av Røyken Næringspark.

 

For mer informasjon se: www.kameleonrobotics.no

Kilde: Kameleon Robotics

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.391