23948sdkhjf

Smart plateproduksjon med kombilaser

På 18.000 kvadratmeter produksjonsareal har Jansson Industri i Gnosjö laget et komplett oppsett for effektiv plateproduksjon. Den siste installasjonen i maskinparken rommer to like kombilasermaskiner fra Prima Power levert av Din Maskin.

 

– Da vi kjøpte vår første kombilaser i 2020 hadde vi i utgangspunktet ingen jobber å kjøre i den, men jo mer vi oppdaget fordelene med å kjøre en ferdig del i en enkelt oppstilling, jo mer fullbelagt ble maskinen, sier Mikael Mauritzson, fabrikksjef ved Jansson Industri i Gnosjö.

Særlig kombilasere var noe man hadde sett på lenge for å effektivisere underleverandørproduksjonen. Valget falt på Prima Power sitt flaggskip Combi Genius 1530 med håndteringsrobot LSR, og med Din Maskin som leverandør. Den første kombilaseren ble installert i 2020 og før ferien i år, i 2023, ble maskin nummer to installert.

 

Mer effektiv produksjon

– Maskinene er utstyrt med dobbeltbord for råvarer og dobbeltbord for ferdige deler, alt for høyest mulig produktivitet. Og ellers har maskinene egentlig alt man kan ønske seg av alternativer. Vi snakker derfor om et identisk oppsett for verktøy og periferiutstyr i begge maskinene, sier Johan Söderberg fra Din Maskin.

– De er veldig godt fylt med utstyr. I tillegg til å kunne kjøre avansert laserskjæring, kan vi kombinere dette med pressforsenking, gjenging og mindre knekkemoment for å få en mer ferdig detalj. Færre forsinkelser vil være mer kostnadseffektivt og det er slik vi vil ha det, sier Marcus Clewåker, produksjons- og personalsjef hos Jansson Industri.

 

Energieffektive

Gjennomstrømningen i produksjonen hos Jansson Industri er forbedret med de to kombilasermaskinene og fleksibiliteten øker betydelig. På den ene siden er det lettere å gjøre tegningsendringer sammenlignet med verktøybasert produksjon, og på den andre siden kan du enkelt flytte jobbene mellom maskinene da de er identiske. For, det eneste som skiller de to kombilasermaskinene er at den nyeste maskinen har høyere lasereffekt, 4kW i forhold til den første maskinen som har 3kW fiberlaser.

– Men begge er ekstremt energieffektive, dels takket være servodriften, dels takket være fiberlaseren. Sammenlignet med eldre konvensjonelle stanse- og lasermaskiner bruker de kanskje en femtedel av energien, sier Johan Söderberg.

 

For mer informasjon se: www.jansson-industri.se og www.dinmaskin.no

Kilde: Din Maskin

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.156