23948sdkhjf

LTS Maskin ny forhandler av Baykal platemaskiner

Sommeren 2023 ble LTS Maskin ny forhandler av platemaskiner fra den tyrkiske maskinprodusenten Baykal Makina. - En stor fjær i hatten for LTS, uttaler daglig leder Ruben Solberg.

 

Høsten 2022 startet LTS Maskin samtaler med Baykal Makina, en av de største produsentene av platemaskiner i Europa. De har et stort utvalg med maskiner for rørbearbeiding, kantpresser, platesakser, fiberlaser- og plasmaskjæremaskiner.

Det viste seg at Baykal var på jakt etter en ny eksklusiv forhandler i Norge. Samtalene fortsatte utover våren og salgs og markedsdirektør Akif Baykaldi tok turen til LTS’s lokaler på Osterøy for å diskutere dette nærmere. Baykaldi var veldig fornøyd med det han så og LTS Maskin ble invitert til fabrikken i Tyrkia for å diskutere nærmere.

I juni 2023 reiste daglig leder, Ruben Solberg, og teknisk leder, Leif Tore Solberg til Istanbul og videre til industribyen Bursa som ligger et par timer kjøretur sør for Istanbul.

Bursa er en stor industriby som produserer det meste. Eksempelvis har Renault har sin hovedproduksjon i denne byen, samt Bosch og mange andre kjente merker. Det er veldig mange store fabrikker for platemaskiner i Bursa. De tre største blir regnet for å være Baykal, Durma og Ermaksan og fabrikkene ligger i gangavstand fra hverandre. 

- Vi brukte tre dager på Baykal Makina sin fabrikk og ble mektig imponert på den tekniske standarden De har tre fabrikker på til sammen over 70.000m2. og utvider neste år til cirka 200.000 m2, forteller Ruben Solberg entusiastisk.

 

Arrangerer «Åpent hus»

Baykal utfører omtrent alt på maskinene «på huset» Bearbeiding av opptil 15 cm tykke stålplater; sveising, retting, maskinering, sliping, elektronikk, sammenstilling og testing. Ferdige maskiner står på rekke og rad, merket til England, Tyskland, Spania, USA, Canada, India og mange flere land. Baykal er representert i over 100 land over hele verden og har 70.000 maskiner i drift verden over.

- Etter grundig omvisning og gode samtaler ble vi overbevist om at LTS Maskin og Baykal var en perfekt match og vi signerte avtale med Baykal, forklarer Solberg, og legger til:

- Vi satte samtidig bestilling på en stor APHS PRO CNC-kantpresse med 3100 mm bredde og 200 tonn kapasitet, samt en hydraulisk platesaks med 3100 mm bredde og 10 mm kapasitet. Disse maskinene kommer etter planen inn til vårt lager i september-oktober og vi planlegger «åpent hus» i våre lokaler på Osterøy der maskinene blir demonstrert.

 

Lover «ekstra gode priser»

- Å bli forhandler for Baykal er en stor fjær i hatten for LTS Maskin og vi er veldig fornøyde med tilskuddet dette gir i vårt allerede brede sortiment, sier Solberg.

Baykal har fiberlasere fra 1KW opp til 20KW. Kantpresser opp til 600T og 6 meter bredde. Platesakser, plasmabrennebord, rørbearbeidingsmaskiner og automasjonsløsninger. Baykal er allerede et godt kjent merke i Norge og det finnes mange Baykal kantpresser og platesakser rundt omkring i Norge. Hovedkonkurrenten til Baykal er Durma og Ermaksan.

- Vi vet at vi konkurrerer godt både på kvalitet og pris og ønsker å bygge et godt referansenett i Norge. Vi kan love ekstra gode priser på de ti første kundene, frister Ruben Solberg.

 

For mer informasjon se: www.ltsmaskin.no og www.baykal.com.tr

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094