23948sdkhjf

Matnyttig 3D Robot Vision workshop

Da Skala Robotech, i samarbeid med Omron, før sommerferien inviterte til gratis workshop innen 3D Robot Vision, møtte nærmere 20 interesserte opp for å se og høre om automasjonsinstallasjoner med visionløsninger og autonome roboter.

 

Invitasjonen kom etter langt samarbeid innen mange områder opp gjennom tidene mellom Omron og Skala Robotech. Sammen har de prosjektert automasjonsinstallasjoner med visionløsninger, autonome roboter samt et stort utvalg av elektrokomponenter.

- Dette var en suksess med i underkant av 20 besøkende. Akkurat passe slik at alle fikk plass og kunne se. Samtidig var Igus på plass med sin «utbrettbare stand» og fikk gått igjennom sitt sortiment med de fremmøtte, forteller Atle Bergill, daglig leder i Skala Robotech AS.

 

Dybdeforståelse

- Demonstrasjonen var perfekt for dem som vil ha dypere forståelse for hvordan dette virker, hva den kan gjøre og hvor lett det er å sette opp og programmere, sier Bergill, og fortsetter:

- Samtidig får man ikke minst forståelsen av at det er lett å endre på allerede programmerte funksjoner. Her ønsket vi både å få med oss dem som er interessert i automatisk plukking og dem som bare vil besøke oss for samtaler om det de trenger en løsning på.

 

Nyttig møte

- Leter du etter en intuitiv og fleksibel visjonsteknologi som kan automatisere en lang rekke oppgaver knyttet til bin-picking? Da er Omrons brukervennlige og fleksible visjonsteknologi 3D Robot Vision System den perfekte løsningen for deg, mener Bergill.

Selve demonstrasjonen gikk over to timer og omfattet litt teori etterfulgt av en fysisk demonstrasjon hvor Omrons Erik Lysen med høy grad av innlevelse gikk gjennom stegene fra start til slutt i oppsettet av robot og kamera.

- For noen av de fremmøtte var denne typen teknologi ny for dem og de ville lære hva som er mulig og ikke mulig med denne teknologien, mens andre ville se hva Omron sin løsning er i stand til i forhold til konkurrenter, forklarer Bergill.

Deltakerne hadde relevante varianter av oppgaver, som ble diskutert med løsningsforslag fra deltakerne.

- Når man observerer denne dynamikken fra vår side ser man at dette var svært nyttig for de oppmøtte og at man har kommet et stykke nærmere aktuelle løsninger, konkluderer Atle Bergill.

 

 

For mer informasjon se: www.skalarobotech.no og www.industrial.omron.no

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.111