23948sdkhjf

AMF på EMO

Den tyske spesialisten innen oppspenningsløsninger, Andreas Maier GmbH & Co. KG (AMF), presenterte et modulært byggesett med oppspenningsutstyr for friformoppspenning.

 

Med det nyutviklede oppspenningssettet som består av mer enn 100 deler, kan fritt utformede 3D-printede eller støpte deler uten rette flater klemmes raskt, pålitelig og med repetisjonsnøyaktighet. Det smarte systemet tillater femsidig ferdigbearbeiding av komponentene uten å forstyrre konturene. Alle enkeltkomponenter er tilgjengelige som CAD-data for digital arbeidsforberedelse via programmering. Elementene er laget av nitrert verktøystål og leveres i en praktisk koffert.

 

I alle posisjoner

- Gjennom utrolig mange kombinasjonsmuligheter er det praktisk talt ingen situasjon som ikke kan løses og intet arbeidsstykke, uansett hvor fritt utformet, som ikke kan spennes fast, lover Manuel Nau fra AMF (Andreas Maier GmbH & Co. KG) entusiastisk.

Selskapet presenterer et modulært byggesett med det mest varierte oppspenningsutstyret for friform oppspenning. Med et smart konfigurert sett med over 100 elementer, sier oppspenningsutstyrsekspertene at de svarer på behovene til mange produksjonsbedrifter. Det spiller ingen rolle om det brukes til fritt utformede støpegods, additivt produserte deler eller plastdeler. Gjennom de uendelige kombinasjonsmulighetene kan alle tenkelige former spennes fast for videre bearbeiding eller etterbearbeiding på 5-akse maskineringssentre. Håndteringen er enkel og praktisk fordi arbeidsstykker kan forhåndsfestes i alle posisjoner.

 

Rask og sikker oppspenning

Ved hjelp av vertikale og tverrakser, samt støtte- og spennelementer, setter brukerne sammen løsninger for enhver tenkelig oppspenningssituasjon og for hvert enkelt friform arbeidsstykke. Tre spesielle T-spor-bunnplater i dimensjonene 400 x 280, 475 x 350 eller 550 x 380 mm fungerer som underlag. De kan spennes fast til maskinbordet med AMF nullpunktfestemoduler. Baseelementer med spesialdesignede sekskantede T-muttere sørger for høyere lastekapasitet. Vertikale akser avstiver komponenter i hver høyde mellom 60 og 220 mm. Med tverrakser og støtte- og stoppelementer kommer man nærmere arbeidsstykket og sikrer det mot vibrasjoner uten å klemme det. Deretter festes emnet gjennom kompakte festeelementer for bearbeiding. Disse har en spennkraft på opptil 2,5 kN og et klemslag på 3 mm. Alt dette med prosesspålitelighet og repetisjonsnøyaktighet. Man har dermed friheten og tilgjengeligheten som trengs for femsidig bearbeiding uten forstyrrende konturer.

Et bredt utvalg av støtte- og kompresjonsstykker kommer i kontakt med komponenten. Byggesettet inneholder over 30 av dem. Dette kan være firkantstøtter, klempunkter, V-blokkstøtter eller fiksturer. De sikrer maksimale frihetsgrader med nøyaktig definerte posisjoner på alle nivåer. Holdekreftene kan påføres ikke bare horisontalt, men også vertikalt.

- Og så er klemsituasjonen tilpasset arbeidsstykket og ikke omvendt, lover Nau.

 

Sparer tid

Foruten fri, manuell-oppsett, kan fiksturene planlegges på forhånd med en oppstillingsplan og tilhørende CAD-system. Alle enkeltkomponenter er tilgjengelige som data for digital arbeidsforberedelse via CAD/CAM-programmering.

 

For mer informasjon se: www.ege.no og www.amf.de

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11