23948sdkhjf

Suksessingeniører velger Okuma

Fire dedikerte ingeniører i selskapet Jupa utvikler og produserer utstyr til oljeindustrien. For å møte et voksende marked har de valgt å investere i en Okuma Genos M560-VE.

 

Jupa ble grunnlagt i 2012 og er en privateid løsningsleverandør til den internasjonale olje- og gassindustrien. De dyktige undervannsingeniørene har bakgrunn fra blant annet Statoil (Equinor) og Subsea 7.

Bedriftens innovative måte å rense undervannsressurser på har allerede blitt en hit i Nordsjøen, og det patenterte SolidCitric-konseptet fra Jupa har endret hvordan man håndterer undervannssyrerenseoppgaver.

- Vårt konsept løser oppgavene knyttet til undervannsrensing på en smidig måte og industrien har oppdaget våre kapasiteter. Vi har høyt fokus på design som er praktisk, konkret og enkelt å forstå. Hovedmålet er å sikre at våre prosedyrer og produkter ikke forårsaker skade på utstyr, personell eller miljø. Vi designer og leverer også produkter som ikke nødvendigvis er relatert til syrerengjøring, forteller Endre Birkeland, daglig leder i Jupa AS.

En titt på bedriftens hjemmeside viser et stort antall eksempler levert til ledende aktører i oljeindustrien.

 

Produserer selv

Det er hektisk i verkstedet når Maskinregisteret besøker Jupa med Ove Undheim fra maskinforhandler Kaspo Maskin. Birkeland er opptatt med å montere sammen noen komponenter og det produseres i både overfres og i dreiebenk under besøket.

- Bakgrunnen for at vi investerte i en ny Okuma er at vi overtar mer og mer av produksjonen selv. Tidligere satte vi ut alt, men nå har vi behov for å levere veldig raskt til krevende kunder, forklarer Hallvar Møller, som er markedsansvarlig hos Jupa.

Hvorfor ble det Okuma?

- Vi kjøpte en dreiebenk i 2019, men nå har vi stort press for å lage nok deler fort nok, og dessuten trenger vi den gamle til å utvikle nye produkter på, svarer Møller, og legger til:

- Vi gjorde en del vurderinger før vi gikk til maskininnkjøp, og konkluderte med at Okuma løser krevende maskinering i utfordrende materialer og maskintypen har god annenhåndsverdi. Dessuten er Kaspo Maskin lokalt representert, noe vi legger stor vekt på.

 

Høy produktivitet

- Maskinen Jupa har kjøpt er et vertikalt maskineringssenter med en svært stiv, termisk stabil konstruksjon som gir forbedret ytelse. Okuma Genos M560 kan håndtere en rekke materialer, fra titan til aluminium, og  produserer med høy kvalitet eller produktivitet, uttaler Ove Undheim fra Kaspo Maskin.

- Vi satser på at det nye fresesenteret vil gi oss nye oppdrag og ser frem mot å motta nye forespørsler, inviterer Hallvar Møller.

 

For mer informasjon se: www.jupa.no og www.kaspo.no

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.376