23948sdkhjf

Tornos på EMO

Tornos er en velrenommert maskinprodusent med hovedkvarter i Moutier, Sveits. De spesialiserer seg på produksjon av maskiner designet for å produsere deler som krever ekstrem presisjon og kvalitet. For best mulig kunnskap om maskinene, og opplæring av selgerne, nylig besøkte representanter fra Johan Nordstrøm Verktøymaskiner maskinprodusenten. Nå treffes de på EMO i Hannover.

 

- Johan Nordstrøm Verktøymaskiner har vært i bransjen siden 1955, og vi har agenturer fra mange verdensledende produsenter av tekniske, høykvalitets verktøymaskiner, forteller Rune Slåstad, selger hos Johan Nordstrøm Verktøymaskiner, og fortsetter:

- Våre leverandører kommer fortrinnsvis fra Tyskland, Sveits og Japan, og vi representerer hovedsakelig produsenter innen sponfjerningsmaskiner som dreiebenker, fresemaskiner, slipemaskiner og fleroperasjonsmaskiner.

Johan Nordstrøm Verktøymaskiner har agenturet på Tornos i Norge og Sverige, og vi deltok i år på et selgerkurs hos Tornos.

- Alle våre maskinleverandører jobber kontinuerlig med forbedringer, og det er veldig viktig at vi selgere holder oss oppdatert på alle nyutviklinger.

For å gjøre en mest mulig rettferdig presentasjon av maskinene for våre kunder er kursing viktig. Vi får muligheten til å lære oss de mange fremskrittene som hele tiden skjer på maskinfronten, og vi kan dermed gi våre kunder en best mulig presentasjon av maskiner og teknologi, forklarer Slåstad videre.

 

Imponerende maskin

Tornos ble etablert i 1914 og er produsent av automatiske dreiemaskiner med CNC-glidehode, kam- eller numerisk kontrollerte flerspindelmaskiner og maskineringssentre. Dette er maskiner som dekker de fleste områder fra produksjon av enkle produkter eller for de som har komplekse produkter som krever avanserte operasjoner med høypresisjon.

- En av maskinene som imponerte meg under kurset er maskinen som heter MultiSwiss. Denne var virkelig et av høydepunktene, fortsetter Slåstad.

MultiSwiss er en flerspindelmaskin med stangmater som kommer i tre forskjellige diametere, 16, 26 og 32. Antall spindler man kan velge mellom er seks eller åtte, og maskinen kan utstyres med en mengde forskjellige verktøy.

- Denne maskinen kan utføre de mest avanserte operasjoner, men er like enkel å programmere og operere som en enkeltspindelmaskin, forklarer Slåstad begeistret, og legger til:

- I forhold til en enkeltspindelmaskin så er MultiSwiss fem ganger så produktiv.

MultiSwiss gjør at du kan øke i antall biter og kvalitet, og maskinen gir et nytt perspektiv til produksjon av komplekse produkter. Ikke bare er MultiSwiss en svært avansert maskin, men den sparer også plass i produksjonslokalet. Fem maskiner erstattes med en MultiSwiss, og den gjør så våre kunder kan spare plass, energi, operatører og reservedelkostnader.

 

Stiller på EMO 2023

Maskinen er bygget veldig kompakt og under skallet finner man blant annet integrert stangmater, buntstanglaster, to-trinns filtrering og smøresystem, skjærevæskepumpe og sentrifugalfiltrering. Hver spindel er utstyrt med hydrostatisk lager og denne teknologien øker dempingen under maskinoperasjonen. Fordelen med dette er svært lav friksjon, ekstremt høy nøyaktighet og stivhet i retningen på matebevegelsen. Dette gir mindre slitasje og levetiden på verktøy kan øke med så mye som 30 prosent i noen tilfeller. Presisjonen på maskinen skyldes den termiske styringen av maskinkjernen som har en har en konstant temperatur, +/- 0.5 grader.

For mer informasjon se: www.tornos.com eller kontakt Rune Slåstad på rune.slastad@jnmaskiner.no eller mobil +47 40 64 76 86.

Tornos finner du på EMO i Hannover hall 17, stand C14.

For ytterligere informasjon se: www.jnmaskiner.se og www.tornos.com

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.234