23948sdkhjf

Maskinagenten hos Bodor på EMO Hannover

EMO Hannover, verdens ledende messe for verktøymaskiner og produksjonsteknologi, nærmer seg. Maskinagenten AS, som blant annet forhandler Bodor lasermaskiner, stiller på messen for å møte sine norske kunder.

 

- Som vanlig kan vi glede oss til å se spennende nyheter, se de nyeste trendene og fremfor alt det å igjen møte gamle, så vel som potensielle nye kunder. Vi i Maskinagenten AS gleder oss stort og vi vil kunne møtes på Bodor sin stand fra mandag til torsdag, forteller Eddy Authen, daglig leder hos Maskinagenten.

Maskinagenten leverer maskiner til industri-, blikk- og ventilasjonsfirmaer. Kundegruppen består av alt fra små til store verksteder, skoler, blikkenslagere, håndverkere og andre firmaer som jobber med bearbeiding av metall.

- Vi har lang og god erfaring med Bodor som allerede har levert over 160 maskiner her i Skandinavia. Bodor er en av verdens ledende produsenter av høyeffekts fiberlaserkuttere, og i løpet av 2022 leverte de hele 6000 maskiner verden over, forklarer Authen videre.

 

Viser flere maskiner

Bodor vil stille ut toppmodellen Bodor P-serie med vekslebord og hele 30KW effekt for skjæring av opptil 80 mm tykkelse. I tillegg vil de vise rørlaseren T230A som har automatisk lasting av rør. Denne maskinen tar diameter fra Ø20 mm – Ø230 mm, og maskinen håndterer de aller fleste former av profiler.

For firmaer som kanskje må ta hensyn til plassen vil Bodor vise den kompakte i7 modellen.

- Denne maskinen gir minst fotavtrykk for de med liten plass, men kan allikevel håndtere plater på 1500 x 3000 mm. Den i7-maskinen som Bodor stiller ut på EMO er på 6KW, men maskinen kan leveres med hele 12 KW, forklarer Authen videre.

 

Dobbel skjæretykkelse

I 2022 lanserte Bodor sine nye laserhoder med skanningfunksjon, og dette skal gi flere fordeler. Laserhoder med skanningfunksjon kan utføre skjæring i tykkere gods, har 20 til 80 prosent raskere skjæring, og de har ingen refleksjon av laserstrålen.

- I illustrasjonen kan man se at der standard laserhode stopper ved 8 mm materialtykkelse, så fortsetter laserkutteren med skanningteknologi å kutte opptil 16 mm stål. Det betyr en økning i materialtykkelse på 100 prosent, og dette har stor betydning for våre kunder og er en egenskap vi er stolte av å tilby. Med denne teknologien beveger laserstrålen seg slik at det ikke blir refleksjon, og man kan trygt kutte i reflekterende materialer som messing og kobber, forteller Authen..

 

Rask service

Bodor utfører mye forskning, og de utvikler laserkilder og laserhode selv. Dette gjør de for å sikre at kundene sine får rask og bra service.

- Bodor har en svært rask tilgang på reservedeler, og de trenger aldri å vente på underleverandører siden de er sin egen produsent. Bodor har en serviceavdeling i både Tyskland, Ungarn og snart har de en på plass i Frankrike også, sier Authen, og legger til:

- Vi i Maskinagenten har også et tett samarbeid med de Nordiske Bodor-forhandlerne når det kommer til utveksling av reservedeler, og vi kan alltid levere raskt i henhold til forventet Bodor standard. Vi gleder oss stort til årets messe, og til å vise frem de unike Bodor maskinene, avslutter Eddy Authen.

 

Les mer på www.maskinagenten.no

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11