23948sdkhjf

INDEX viser bredde på EMO 2023

INDEX klinker til på EMO og fremsnakker sin standen som en overflod av innovasjon og informasjon som ifølge produsenten ingen maskineringsbedrift bør gå glipp av.

 

Med fokus på et bredt spekter av løsninger, vil besøkende live kunne se et produksjonssystem som dreier og freser komplekse komponenter, helautomatisert med et bredt spekter av verktøy for fresespindelen og inkludert en kvalitetssikringsprosess med lukket sløyfe. Den raske, høypresisjonsproduksjonen av rullekompressorer på en flerspindlet automatisk dreiebenk er et annet høydepunkt på INDEX-standen. Den nyeste maskin- og teknologiutviklingen vil også vises, samt fremskritt i INDEX iXworld-skyplattformen.

 

Automatisk produksjon

G-serien dreiefresentre er for tiden blant de mest populære INDEX-maskinene, og ved å bruke G320 dreiefresesenteret som et eksempel, demonstrerer INDEX hvordan en helautomatisert produksjonsløsning kan se ut. Til dette formålet har maskinprodusenten plassert en iXcenter-robotcelle på maskinen, som kan utvides med ulike moduler fra to sider. I tillegg til roboten inkluderer automatiseringsløsningen på messen også en måle- og inspeksjonsstasjon, som bidrar til automatisert prosesskontroll med passende måleprogramvare og INDEX Closed Loop-grensesnittet.

INDEX G320 kompletteres av det nye INDEX iXtools ekstra verktøymagasinet, som også kan ettermonteres på et senere tidspunkt avhengig av konfigurasjonen til G-maskinen. iXtools er en fullverdig utvidelse av det integrerte verktøymagasinet og gir tilgang til opptil 396 verktøy.

 

Korte syklustider

INDEX presenterer også MS24-6 CNC flerspindlet automatisk dreiebenk. En viktig komponent i maskinen med seks spindler: To verktøysleider per spindelposisjon sikrer maksimal produktivitet og fleksibilitet. Den patenterte W-takkingen på tverrsleidene reduserer oppspenningstiden og sikrer maksimal prosesspålitelighet.

INDEX MS40-8 automatisk dreiebenk presenteres for svært effektiv rulleproduksjon. I løpet av de siste månedene har INDEX multispindelteam utviklet en prosess som gjør det mulig å produsere de to spiralformede funksjonskomponentene med høyeste presisjon og svært korte syklustider, noe som gjør det ekstremt konkurransedyktig.

 

Innovasjon på alle områder

Fordi maskiner er grunnlaget for enhver maskineringsløsning, vil INDEX selvfølgelig presentere sin nyeste utvikling på tvers av hele produktporteføljen. Dette inkluderer TRAUB TNX200 dreiesenter, som står for effektiv komplett maskinering. Også INDEX B500 universaldreiebenk i lang versjon med 18 verktøystasjoner og en dreielengde på opptil 1200 mm, samt INDEX ABC med Y-akse og INDEX C200 produksjonsdreiebenk, som nå også er tilgjengelig med Fanuc-styring.

Kompakt, presis, rask – dette er egenskapene til TRAUB automatiske dreiebenker med glidende/fast hode. Nytt i serien er TRAUB TNL32 compact, som kombinerer det lille fotavtrykket til TRAUB TNL20 med en stangklaring på 32 mm. TRAUB TNL12 automatisk dreiebenk med glidende spindelhode har vært utstyrt med nye funksjoner siden 2022. I likhet med sine større søsken kan den nå enkelt konverteres til en dreiebenk med fast spindelhode.

 

Attraktiv programvare

Praktiske løsninger er også det dominerende temaet i den digitale INDEX iXworld. Tallrike iX4.0-apper vil bli presentert på standen, og demonstrerer hvordan iX4.0 IoT-plattformen sikrer åpenhet og produktivitet gjennom hele maskineringsprosesskjeden. Digitaliseringsekspertene fra INDEX vil også vise hvor effektivt og enkelt iXshop kan brukes til innkjøp av reservedeler og andre verktøy, samt fordelene med iXservices innen ettersalgservice.

INDEXs applikasjons- og teknologispesialister lover også praktiske løsninger innen romfart, e-mobilitet og medisinsk teknologi.

 

Partnerskap og investeringer

Fordi enslige aktører ikke har noen sjanse i den stadig mer komplekse produksjonsverdenen, opprettholder INDEX en rekke partnerskap. For eksempel vil One Click Metal GmbH, der INDEX er majoritetsaksjonær, være til stede på standen. Med en arbeidsstyrke på rundt 20 ansatte utvikler OCM omfattende løsninger innen 3D-printing av metall for små og mellomstore komponenter.

Karbidverktøyprodusenten Paul Horn vil også være representert på INDEX-standen. De to selskapene er knyttet sammen av et teknologipartnerskap som tar sikte på å forbedre prosesser for høyhastighetsdreiing, «power skiving», skjæring av skrågir, rilledreiing og polylobedreiing. Et TRAUB TNX220 dreiefresesenter vil også bli installert ved Paul Horn-standen (hall 8, A54).

INDEX har også nylig inngått et verdensomspennende salgssamarbeid med den japanske maskinprodusenten Makino, og det er grunnen til at den nyeste Makino a40 SE 5-akset horisontal maskineringssenter er å finne på INDEX-standen. Maskinen er spesialdesignet for å møte kravene til støpt bearbeiding. Du finner INDEX i hall 17, stand D03.

 

For mer informasjon se: www.index-werke.de

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.156