23948sdkhjf

Sniktitt på EMO Hannover 2023

Når dørene åpnes den 18. september i år vil mer enn 1800 bedrifter fra 46 land stille ut på EMO Hannover 2023. Her presenteres hele spekteret av produksjonsteknologi, fra maskineringssentre og dreiebenker til skjæreverktøy og oppspenning samt automasjon, måleutstyr og kontrollsystemer. Messearrangøren forventer 120.000 besøkende.

 

I juli i år inviterte EMO Hannover-arrangøren VDW (Tysk Maskinbygger Forening) den internasjonale fagpressen til Frankfurt for å delta på forhåndsvisningen av messen. EMO Hannover arrangeres fra 18. til 23. september, men 31 utstillere har gitt en sniktitt på innovasjonene sine noen uker før selve arrangementet. At rundt 70 journalister fra over 30 land kom viser viktigheten av messen som møteplass.

 

Tre temaer

- Under fanen Innovate Manufacturing har vi bestemt oss for å fokusere på tre hovedtemaer på EMO Hannover i år: The Future of Business, The Future of Connectivity og The Future of Sustainability i produksjon, forteller Markus Heering, adm. direktør ved VDW, og legger til:

- Målet her er å vise at produksjonsteknologi ikke bare er av interesse for eksperter, men at industrien gjør sitt for å løse de mest presserende problemene i vår tid. Og det er det utstillerne viser – i imponerende variasjon og dybde – med sine tekniske løsninger her på forhåndsvisningen og på selve messen i september.

 

Fellesstands

EMO Hannover tilbyr ulike fellesstands som har som mål å rette oppmerksomheten mot spesifikke trendemner: Additiv Produksjon, Tilkoblingsmuligheter, Coboter og Bærekraft i produksjon.

- Spesielt er den siste utviklingen, slik som den som vises i området for bærekraftig produksjon, av stor interesse, ettersom utstillere er opptatt av å reposisjonere seg på dette feltet, uttaler Wilfried Schäfer, avtroppende adm. direktør for VDW.

Den spesielle umati-standen vil inneholde en stor live-demonstrasjon som tar sikte på å vise frem den siste utviklingen innen tilkoblingsinitiativet for mekanisk og anleggsteknisk industri som et grunnlag for effektivt nettverk innen og mellom fabrikker.

Et eget Startup-område skal fremme banebrytende samarbeid med unge bedrifter.

Fellesstandene vil bli supplert med to fora i hall 9 og 16 i Hannover messesenter. De gir en plattform for utstillernes presentasjoner om teknologitemaer og for dybdepresentasjoner om spesielle «Future Insights»-emner. Programmet inkluderer en konferanse om forretningsmuligheter i det indiske markedet, og to halve dager med tittelen "Nytt digitalt arbeid - mulighet eller rettighetsfrihet?"

 

«Matchmaking»-tilbud

Noen av presentasjonene, konferansene og nøkkelemnene vil bli streamet live eller tatt opp og vil være tilgjengelige på forespørsel via nettstedet www.emo-hannover.de.

- Vårt mål her er å utvide rekkevidden til våre utstillere og for å sikre at besøkende som kanskje ikke kan dra nytte av alle tilbudene holdes oppdatert når det gjelder dybdeinformasjon og diskusjoner," forklarte Wilfried Schäfer i VDW.

EMO Hannover digital åpner for digitale chatter og videomøter i forkant av selve messen. I tillegg får alle besøkende et «matchmaking»-tilbud når de registrerer seg på nett i billettbutikken på www.emo-hannover.de. Der kan de legge inn sin profil og interesser og, basert på eventuelle treff, kan de arrangere avtaler med personer som deler samme interesser.

- Etter fire års pause vender EMO tilbake til Hannover med et nytt konsept, med et nytt utseende og med fornyet energi, konkluderte Wilfried Schäfer.

 

Sniktitt

De 31 utstillerne, fra åtte land, som møtte opp på forhåndsvisningen fikk 90 sekunder hver til å presentere sine teknologier for fagpressen. Ikke alle hadde konkrete nyheter å vise til, men det var imponerende bredde blant deltakerbedriftene, alt fra ulike typer CNC-maskiner, spindler og skjæreverktøy til oppspenning, automasjon og skjærevæsker. En stålleverandør og et innovasjonsnettverk stilte også opp. Sistnevnte er EIT Manufacturing som kobler sammen ulike nettverk og kompetanseområder som er avgjørende for industriell innovasjon.

 

Nytt fra Soraluce

På EMO vil den spanske verktøymaskinprodusenten Soraluce blant annet demonstrere sine teknologier innen fresing, boring, multitasking og automatiserte løsninger, og presenterer den nye Performance Line samt en ny generasjon spindelhoder.

Maskinene i serien Performance Line skal, ifølge produsenten, gi den høyeste påliteligheten og presisjonen sammen med en enestående fleksibilitet for bearbeiding av mellomstore og store emner.

På EMO vises den nye søylefresemaskinen Soraluce SAD60 med fast bord. Med arbeidsområde på 6000 mm i X-aksen, 1500 mm i Z-aksen og 1200 mm i Y-aksen, har den et 6000 x 1000 mm bord og et roterende bord med diameter 1000 mm.

Soraluce vil også presentere Smart HMI-grensesnittet på den nye CNC, Heidenhain TNC7, med nye funksjoner for å øke effektiviteten til produksjonsprosesser, og tilby bedre ergonomi, brukervennlighet og interaktivitet. Soraluce finner du i hall 13, stand B30.

 

Raskere pristilbud

Under EMO vil Spanflug Technologies presentere sin tilbudsløsning som  det mulig for CNC-maskinverksteder å beregne priser automatisk og øke effektiviteten med opptil 90 prosent.

Spanflug Make automatiserer beregningen av produksjonstider og priser for spesialbearbeidede deler. Den sømløse, digitale løsningen vil hjelpe bedrifter til å øke effektiviteten og holde seg konkurransedyktige. Programvaren støtter gjennom hele tilbudsprosessen – fra mottak av tilbud til utsendelse av endelige tilbud til kunder.

- Med Spanflug Make støtter vi maskinverksteder gjennom hele tilbudsprosessen, slik at de kan fokusere fullt ut på produksjon," understreker Markus Westermeier, adm. direktør og medgründer av Spanflug. Bedriften finner du i utstillingens «Future of Connectivity Area» i hall 9, stand H22.

 

DMG MORI City

DMG MORI vil presentere sitt «hjem for teknologi» for publikum i hall 2. I en spesialkonstruert "DMG MORI City" vil verktøymaskinprodusenten konsentrere seg om sitt fokustema: Machining Transformation (MX). Basert på de fire MX-pilarene – prosessintegrasjon, automatisering, digital transformasjon (DX) og grønn transformasjon (GX) – vil DMG MORI demonstrere innovative teknologier og løsninger som vil definere fremtiden for produksjon. I den cirka 9.000 m² store DMG MORI City, vil gjestene kunne se helhetlige produksjonskonsepter og moderne verktøymaskiner innen alle teknologifelt – fra universal- og produksjonsdreiing, 5-akse maskineringssentre og dreie- og fresesentre til additiv produksjon. Blant de 39 maskinene og 20 automasjonsløsningene er verdenspremierer som CTX beta 450 TC dreie- og fresesenter, CTX 450 og CTX 550 universelle dreiebenker, og INH 63, et horisontalt 5-akset maskineringssenter. PH Cell 800 paletthåndteringssystem og UH-AMR 2000, en autonom robot for material- og verktøyhåndtering, fullfører porteføljen.

 

Ny Okuma CNC-styring

Den japanske maskinprodusenten Okuma, som feirer 130 år i år, viser den nye CNC-styringen - OSP-P500 – som støtter bærekraftig prosessintegrering og løfter produksjonen til neste nivå. Kunder av Okuma vil dra nytte av den høyeste produktiviteten og presisjonen med spesiell brukervennlighet og energieffektivitet. Den smarte maskinstyringen inkluderer også spesielle sikkerhetsfunksjoner for å beskytte mot cyberangrep.

Den nye styringen er utstyrt med "Digital Twin" for å øke hastigheten på produksjonsprosessene og redusere forberedelsestiden. Det muliggjør høypresisjonssimuleringer av maskineringsprosessene: Med «Digital Twin on Machine» foregår denne simuleringen på selve maskinen, slik at maskineringen kan startes umiddelbart etterpå. Simulering kan også gjøres med "Digital Twin på PC" på en datamaskin for å forhindre nedetid, slik at maskinen kan brukes til andre maskineringsprosesser. Selv uerfarne brukere drar nytte av alle fordelene med CNC-styringen takket være det usedvanlig brukervennlige grensesnittet. "Smart OSP Operation"-funksjonen forenkler håndteringen og gir automatisk veiledning gjennom alle nødvendige trinn, noe som betyr at personer uten tidligere erfaring kan lære å bearbeide et emne på en enkelt dag. Okuma finner du i hall 15, stand B36.

 

Nyheter fra hele gruppen

United Grinding Group, en av verdens ledende produsenter av slipe-, eroderings-, laser- og målemaskiner samt verktøymaskin for additiv produksjon, regnes som en av pionerene innen utvikling av innovative teknologier i sin bransje. "Innovate Manufacturing" er mottoet for årets EMO og tar imot besøkende på sin 1000m2 store stand.

Besøkere kan se frem til flere nyvinninger og høydepunkter blant de 16 maskinene som vises:

Blohm, spesialisten for overflate- og profilslipemaskiner, feirer verdenspremiere: Planomat XT 408 med automatisk lasting og lossing av emner som en ny løsning for intern bearbeiding av hydrauliske motorstatorer.

Studer vil også presentere en nyhet: en innovativ automatiseringsløsning som vil bli utstilt på S31 universal ekstern sylindrisk slipemaskin. I tillegg kan besøkende se frem til andre maskiner som vises: favorit, S33 med uniLoad, S100 og S131R med roboLoad.

Walter presenterer for første gang på EMO det innovative målesystemet "Laser Contour Check", for svært nøyaktig, berøringsfri måling av ulike verktøyparameter på sylindriske verktøy, som nå også er tilgjengelig som ekstrautstyr for Helitronic Micro og Helitronic Mini Plus verktøyslipemaskiner.

Maskinene lar også brukere oppleve den avanserte maskinvare- og programvarearkitekturen til C.O.R.E. som skaper grunnlaget for en ny generasjon verktøymaskiner, med enkel nettverksbygging, intuitiv betjening som på en smarttelefon og muligheten til å bruke moderne programvareapplikasjoner direkte på maskinen. Du finner United Grinding i hall 11, stand E34.

 

Integrert løsning for smart fabrikk

Med sine intelligente komponenter gir Smart Automation and Monitoring System (SAMS) fra Balluff viktig informasjon om tilstand og kontroll av maskiner og hele systemer. Porteføljen er omfattende, med fokus på integrering av programvare og maskinvare, små batchstørrelser, ulike typer deler, ytre påvirkninger og tidkrevende feilsøk på produksjonslinjer: Utfordringene for brukere i produksjons- og logistikkbedrifter øker. Mulige konsekvenser inkluderer lange omstillingstider, nedetid og produksjonstap. Samtidig øker betydningen av effektivitet i industriell automasjon. Det er her Smart Automation and Monitoring System (SAMS) av sensor- og automasjonsspesialist Balluff kommer inn. Med intelligente enheter gir det viktige data om tilstanden til individuelle maskiner og hele systemer. Ytterligere smarte funksjoner gjør det også mulig å løse ulike automatiseringsoppgaver direkte i sensoren, noe som eliminerer behovet for å belaste en kontroller med dem, ettersom dataforbehandling allerede foregår i selve sensoren. Balluff finner du i hall 9, stand F23.

 

Nytt maskineringssenter

På EMO 2023 vil HELLER presentere den nye generasjonen av sitt F 6000 maskineringssenter for internasjonale fagbesøkende for første gang. 5-aksemaskinen med hodekinematikk er konstruert fra grunnen av for fleksibel serieproduksjon. Andre høydepunkter inkluderer fritt sponfall, korte tomgangstider, optimal automatiseringsevne og kompatibilitet med H- og FP-seriene for et bredt spekter av emner.

For kombinerte frese- og dreieoperasjoner er maskinen utstyrt med den valgfrie Mill-Turn-funksjonen, der dreiebordet DDT (Direct Drive Turning) med høyt dreiemoment spiller en nøkkelrolle. I tråd med trenden mot komplett maskinering, eliminerer dette behovet for gjenoppspenning på separate dreiemaskiner. Resultatene er forbedret emnenøyaktighet og betydelig reduserte syklustider, spesielt for serieprodukter. Palettveksleren er inkludert som standard som første automatiseringsnivå. Det nye alternativet "Automation ready" muliggjør enkel integrering av HELLER roterende palettlagring (RSP) og HELLERs standardiserte lineære magasinløsninger på et senere tidspunkt. Du finner HELLER i hall 12, stand C68.

 

”Gjennom hele prosessen»

Hainbuch presenterer seg selv med et nytt selvbilde på EMO: "I dag er vi en løsningsleverandør for hele prosessen: omstilling, fastspenning, måling og automatisering," er hvordan Stefan Nitsche, divisjonssjef hovedprodukter, beskriver selskapets kompetansespekter. Selvsagt er og vil spennteknologi og optimalisering av oppspenningstid forbli i hjertet av spesialistene for høypresisjons oppspenningsløsninger fra Marbach, men med oppkjøpet av Vischer & Bolli Automation for snart tre år siden, har Hainbuch raskt utvidet sin ekspertise innen automatiseringsfeltet. Hainbuch finner du i hall 3, stand I12.

 

Kårer vinner

Slipemaskinprodusenten ANCAs tilstedeværelse på EMO vil bli fremhevet av flere verdenspremierer som lover høyere produktivitet og utvidede muligheter. Her vises de nyeste produktene, bransjespesifikk sliping og spennende automatiseringsløsninger. På EMO vil vinneren av «Tool of the Year»-konkurransen bli annonsert live, og alle er invitert til å være med på den festlige seremonien på ANCA-standen og selv se det ultimate utvalget av skjæreverktøy. ANCA finner du i hall 6, stand F52.

 

Trådløs overføring

SMW-Autoblok skal vise frem sine banebrytende løsninger på EMO. Med en rik historie som går tilbake til 1942, har selskapet vokst til å bli den største produsenten av elektriske chucker i Europa. Deres produktlinje omfatter elektriske chucker, manuelle chucker, sylindre og mer. En av nyhetene som vises på EMO er oppspenningsløsninger med trådløs overføring av energi og signaler for digital overvåking. Du finner SMW-Autoblok i hall 5, stand B06.

 

Norsk på EMO

De var ikke blant utstillerne på forhåndsvisningen av EMO, men igjen er trønderfirmaet Conoptica utstiller på EMO. Selskapet har levert høyteknologiske kamerabaserte måleløsninger for metallbearbeidingsindustrien siden 1993 og er markedsleder for måleutstyr i tråd- og kabelindustrien. Du finner Conoptica i hall 6 på stand A60.

Kongsbergbedriften og programvareutvikleren UPKIP muliggjør digitalisering av prosesser i industribedrifter og produksjonsmiljøer. UPKIP blir å finne i hall 9, stand B07.

 

Konferanser

Det arrangeres flere konferanser under EMO, blant annet innenfor additiv produksjon. «Industrialisering av AM» holdes i Convention Center (CC), rom 3 A. Dato er 20. september klokken 11.00 – 12.30.

«Innenfor India — vekst og potensial for det indiske verktøymaskinmarkedet» holdes 20. september klokken 11.00 – 14.00 i Convention Center (CC), rom 3 B.

«Redefinering av produksjon: Eksempler på EU-finansierte initiativer innen smidig produksjon». Dato er 21. september klokken 11.00 – 12.30 i Convention Center (CC), rom 13/14.

For komplett program se: www.emo-hannover.com/events

 

Bli med til EMO!

Numerisk Bruker Forening arrangerer fellestur, i samarbeid med Travel Event, til EMO Hannover 2023. Reiseopplegget er eget charterfly fra Oslo Gardermoen onsdag 20. september med avgang kl. 18.00. Retur fra Hannover lørdag 23. september er kl. 10.30 med ankomst Gardermoen kl. 12:00. I opplegget inngår todagersbillett på EMO, tre overnattinger, busstransporter, to fellesmiddager og annet. For mer informasjon se: www.travelevent.no/nyheter/emo-hannover

For besøkere som kommer tilreisende med fly blir det satt opp egne pendelbusser som går direkte til og fra messeområdet.

 

For mer informasjon se: www.emo-hannover.com

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11