23948sdkhjf

Forming og lasersveising gir resultater

Etter en vellykket samarbeidsstart i Asia har teknologiselskapene Feintool og SITEC inngått en avtale for å intensivere samarbeidet i produksjon av metalliske bipolare plater for brenselceller og elektrolyseapparater i Europa.

 

Markedet for brenselcelle- og elektrolyseapplikasjoner i Europa utvikler seg svært dynamisk og har et høyt potensial. For å produsere metalliske bipolare plater, kjernen i en brenselcelle, økonomisk og i industriell skala, må formingen og den videre prosessen oppfylle de høyeste kravene når det gjelder tetthet, presisjon og repeterbarhet. Med formingsprosessen FEINforming, utviklet av Feintool og SITECs effektive lasersveiseprosess FLEX Welding, ønsker bedriftene også å ta fart i Europa.

 

Stort potensial

Individuelle høypresisjonsplater blir skjøtet sammen til bipolare plater på passende systemer med støtte fra en integrert prosess bestående av FEINforming, FLEX-sveising og FLEX-inspeksjon.

Takket være partnerskapet er begge selskapene i stand til å forsyne kundene med den høyeste kvaliteten og mest konkurransedyktige høyvolums bipolare plater. Samarbeidet spenner fra engineering til markedsføring og salg til innkjøp, prototyping og kvalitetsstyring. I løpet av samarbeidet vil de to selskapene også kontinuerlig utvikle produksjonsprosessene og legge til ytterligere komplementære prosesser, som for eksempel belegg.

Dr. Winfried Blümel, leder for Feintool System Parts Europe Fineblanking & Forming, ser viktige fordeler med samarbeidet:

- To sterke partnere kombinerer sine spesialistferdigheter og ønsker å produsere store volumer av metalliske bipolare plater i Europa. Hvert kjøretøy drives av brenselceller krever opptil 400 bipolare plater, eller 800 individuelle plater. Den høye etterspørselen gir et stort potensial som vi ønsker å utvikle.

Dr. Jörg Lässig, adm. direktør i SITEC Industrietechnologie GmbH, legger til:

- Vi bringer vår mange års erfaring som produsent av presisjonsdeler i store serier og global systemleverandør av høyytelses laserbehandlingssystemer samt automatiseringsløsninger til dette samarbeidet. Med vår felles ekspertise er vi i stand til å gi våre kunder enda mer omfattende støtte i å realisere deres hydrogenprosjekter.

 

Fordel gjennom presisjon

Feintools FEINforming-teknologi skal være nøkkelen til den fremtidige levedyktigheten til brenselceller (generering av elektrisk energi fra hydrogen) og elektrolyseapparater (generering av hydrogen fra elektrisk energi). Den nøyaktige bearbeidingen av det tynneste materialet fører til reduksjon i vekt og volum og dermed til en mer kompakt plassering av brenselcellene i stabelen. En høyere effekttetthet i cellestabelen baner vei for kraftige og kompakte kjøretøystasjoner eller hydrogengenereringssystemer. Takket være sin erfaring innen anleggskonstruksjon for svært komplekse produkter, og den høye hastigheten de produseres med, tilbyr Feintool en optimalisert prosess for produksjon av bipolare plater i form av en spesialtilpasset komplett 1/3 løsning fra én enkelt kilde: presser spesialisert på bipolar plateproduksjon, FEM-optimalisert verktøydesign, omfattende ingeniørtjenester samt prototype, pre-serie og serieproduksjon.

 

Lasersveising med høy effektivitet

Effektiv drift av laseren i industriell produksjon og teknologisk utvikling av prosessikre løsninger er en del av SITECs kjernekompetanse. Ifølge SITEC jobber laseren ekstremt raskt, gir utmerkede sveisesømmer og tilnærmet forvrengningsfrie komponenter. SITEC integrerer lasere, sveiseoptikk og intelligente overvåkingssystemer i automatiserte produksjonssystemer. For produksjon av metalliske bipolare plater er selskapet avhengig av det spesialutviklede FlexCell produksjonssystemet for behovsoptimalisert produksjon.

 

For mer informasjon se: www.feintool.com

Kilde: Feintool

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079