23948sdkhjf

Nok en Datron CNC-fres til Bano

Bano AS har lenge hatt en Datron CNC-fres i en av sine fabrikker på Sandane. Nylig investerte de i nok en Datron høyhastighetsfres levert av ABC-Maskin.

 

Datron M10 Pro er ifølge produsenten perfekt for en varierende produksjon, små serier og høyteknologiske materialer.

Maskinen har ifølge Datron fremragende egenskaper med stiv struktur, maksimal dynamikk, kraftig høyfrekvent spindel, kombinert med et høyt maskineringsvolum og «enestående» overflatefinnish.

Alle Datrons CNC-freser er utstyrt med Datron next plug-and-play styring hvor maskinen styres med sveipebevegelser på skjermen. Datron produserer også et stort spekter høyhastighets-freseverktøy som er optimalisert for Datron s CNC-fresemaskiner.

Alle disse egenskapene og funksjonene gjør Datron til et maskinkonsept i premiumklassen og et førsteklasses valg, melder maskinprodusenten.

 

Stort arbeidsområde og høy hastighet

Til tross for maskinens relativt beskjedne maskinkropp har den X/Y/Z-bevegelser på 1020/830/240 mm. Datron M10 Pro er en høyhastighetsfres med spindelhastighet på inntil 40.000 o/min. og matningshastighet på 30 m/min.

 

Utstyrt med Datron next og MasterCam

Som nevnt leveres alle Datron CNC-freser med Datrons egen CNC-styring - Datron next, en innovativ og intuitiv styring, med nærmest selvforklarende ikoner og verktøy.

Nullpunktet til emnet settes enkelt ved hjelp av sveipebevegelser, i stedet for en tidkrevende manuell inntasting av komplekse numeriske data.

Freseprosessen kan simuleres på forhånd i 3D, og om nødvendig kan det gjøres endringer. Etter en rask oppstilling av arbeidsstykket starter freseprosessen.

Datron M10 Pro hos Bano ble levert med MasterCam, hvor et titalls programmer for Banos produkter ble programmert av AES og ABC-Maskin ved levering.

 

Høyhastighetsverktøy I tillegg til å produsere CNC-fresemaskiner og egen smart styring, produserer også Datron høyhastighets-freseverktøy. Freseverktøyet passer alle typer høyhastighetsfreser, men er selvsagt optimalisert for Datron CNC-fresemaskiner. Ifølge produsenten gir freseverktøyet bedre kvalitet og raskere maskinering enn noe annet konkurrerende verktøy.

For mer informasjon se: www.datron.de og www.abc-maskin.no og www.aes.no og www.bano.no

Fakta

Bano AS, som nå har to Datron CNC-fresemaskiner i drift, er et internasjonalt firma som leverer et komplett baderomskonsept til helsesektoren. Bano har med sine konsepter vunnet både nasjonal og internasjonal anerkjennelse. Selskapet utvikler og produserer hoveddelen av produktene sine i egne fabrikker på Sandane i Nordfjord og er i dag etablert i flere land med salgskontorer i Bergen, Stockholm, Helsinki, København, Amsterdam og London. Selskapet har administrasjon, sentrallager og egne fabrikker på Sandane i Norge.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.156