23948sdkhjf

70 norske på DMG MORI åpent hus i Pfronten

Den årlige husmessen hos DMG MORI i Pfronten i Tyskland samler flere tusen besøkere fra hele Europa. I år var det 70 norske besøkere på fellestur med DMG MORI Norway. Her fikk de blant annet se syv verdensnyheter.

 

Det er like imponerende hver gang man besøker DMG MORIs åpent hus i Pfronten. Her kommer det opptil et par tusen besøkende hver dag en hel uke for å se hvordan DMG MORIs produserer sine verktøymaskiner, mens de produseres. Dessuten får man se at det benyttes DMG MORI-maskiner i produksjonen. I tillegg er det rigget til en egen utstilling med en stor mengde maskiner og automasjonsutrustning der de besøkende kan se og få demonstrert den nyeste teknologien fra DMG MORI.

 

Vellykket start

Prosessintegrasjon, automatisering, digitalisering og bærekraft er tema når DMG MORI beskriver hvordan maskinprodusenten vil forme fremtiden for verktøymaskinproduksjon med helhetlige produksjonsløsninger

Ifølge DMG MORI er 2023 fortsatt utfordrende. Maskinprodusenten ser frem til inneværende regnskapsår med selvtillit til tross for et svært volatilt markedsmiljø. Årsakene til dette er på den ene siden den solide ordrereserven på over € 1,6 milliarder fra året før og på den andre siden den vellykkede starten på året med Åpent Hus i Pfronten.

 

Mye automasjon

Blant nyhetene ble dreiemaskinen CTX 350 vist frem. Den kombinerer det beste fra den forrige CLX- og CTX alpha-serien. For inntreden i universell dreiing vil DMG MORI presentere maskinmodellene T1 og T2. I tillegg kommer den 3-aksede M2 som storesøstermodellen til M1. På området 5-akset simultanfresing ble DMU 40 og den nye monoBLOCK-generasjonen samt DMF 300|11 presentert.

De høye standardene innen automasjon ble demonstrert med 14 autonome produksjonsløsninger fra totalt 28 utstilte CNC-maskiner fra alle teknologiområder. Et høydepunkt her var CTS (Central Tool Storage), et sentralt verktøymagasin som muliggjør automatisert verktøytilførsel ved hjelp av en transportskyttel.

 

Rekordresultater

DMG MORI melder om rekordresultater både hva gjelder ordeinntak og årsresultat før skatt. Både ordreinntak og salg økte med 15 prosent fra året før og resultatøkningen var på hele 75 prosent. DMG MORI-gruppen har drøyt 6800 ansatte og hadde i 2022 drøyt 2,3 milliarder euro i salgsinntekter.

 

Flere nyheter på EMO

DMG MORI vil presentere mange ytterligere innovasjoner, ny bærekraftig teknologi, automatisering og digitaliseringsløsninger som største utstiller på årets bransjehøydepunkt – EMO Hannover (18. til 23. september 2023). Følgende gjelder for alle innovasjoner; bærekraft er obligatorisk. Derfor fokuserer DMG MORI på tre hovedområder for 100 prosent grønne maskiner.

 

For mer informasjon se: www.dmgmori.com

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.14