23948sdkhjf

Beste kvartalet på ti år i HTS Dynamics

HTS Dynamics vant kontrakter til en verdi av 87 MNOK i første kvartal, noe som er en økning fra 49 MNOK i tilsvarende periode i fjor, og 27 MNOK i 2021 skriver selskapet i en pressemelding. Den kraftige økningen skyldes primært stor vekst i subsea-markedet, der selskapet har mye av sin aktivitet.

 

- Det har vært lavkonjunktur innen olje og gass siden 2015, først grunnet oljekrisen, så med pandemien som fulgte rett etter. Det har ført til et lavt investeringsnivå globalt sett, og dermed også lite aktivitet for leverandørindustrien over flere år. Nå har det endelig snudd, og det er fantastisk å se en så sterk ordreinngang, sier daglig leder i HTS Dynamics Anders Dahlgren.

 

Store investeringer

Dahlgren peker på at det både skyldes høy aktivitet i markedet, men også et systematisk arbeid for å gjøre selskapet mer konkurransedyktig de siste årene.

- Vi har brukt tiden godt. Til tross for at vi har vært igjennom oljekrise, pandemi, inflasjon, strømkrise og avgiftsøkninger de siste årene har vi ikke kastet bort tiden. Vi har jobbet hardt for å omstille selskapet til å bli mer konkurransedyktig, og vi har i dag høyere produktivitet enn vi noen gang har hatt i selskapet. I tillegg bruker vi rekordmye midler på de ansatte og utvikling av selskapet, noe som vil gi avkastning lenger frem i tid. Her er det bare å ta av seg hatten for hva teamet i HTS Dynamics

har fått til i det siste, sier Dahlgren.

Omsetningen i første kvartal økte fra 29 MNOK i 2022 til 40 MNOK i 2023, og resultat før skatt økte fra 0 til 5,4 MNOK i samme periode.

- Det er godt å se at vi nå tjener gode penger. Dette er helt avgjørende da vi er i gang med å bygge en ny smartfabrikk som til stor del skal finansieres over driften. Det vi nå tjener skal tilbake inn i selskapet for å sikre verdiskapning og arbeidsplasser frem i tid, og at vi lykkes med å bygge et nytt grønt veksteventyr, sier Dahlgren.

 

Grønn vekst

Selskapet har som mål å vokse kraftig innen fornybar energi i årene fremover, noe som krever store investeringer i ny kapasitet og teknologi. Investeringer som ikke hadde vært mulig uten den høye aktiviteten selskapet nå opplever i olje & gassmarkedet.

- På mange måter finansierer olje og gass det grønne skiftet i HTS Dynamics. Uten denne aktiviteten blir det ikke noe nytt grønt industrieventyr. Men samtidig som det er viktig med grønn vekst, skal vi fortsette å være en pålitelig leverandør til olje og gassindustrien i lang tid fremover. Energiomstillingen er ikke noe som skjer over natten, og her må man kunne ha flere tanker i hodet samtidig, avslutter Dahlgren.

 

For mer informasjon se: www.htsdynamics.no

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125