23948sdkhjf

Aarbakke AS får ny leder – rigget for fremtiden

Fra og med 4. mai 2023 tiltrådte Håkon Oma som adm. direktør i Aarbakke AS. Avtroppende leder Inge Brigt Aarbakke går over i rollen som forretningsutvikler for alle selskapene i Aarbakke-gruppen.

I en pressemelding skriver Jærbedriften at lederskiftet ikke kommer som noen nyhet.

- Det er på tide å slippe til yngre krefter i den daglige driften, og Håkon har det som skal til for å drive Aarbakke-laget videre. Vi rigger oss for fremtiden, og jeg ser frem til å jobbe med forretningsutvikling, sier Inge Brigt Aarbakke.

I tillegg til maskineringsbedriften Aarbakke AS inngår utviklingsselskapet Aarbakke Innovation, verktøyselskapet Aarbakke Edge, stålgrossisten  Arctic Steel, og digitaliseringsbedriften Ignos i Aarbakke-gruppen.

 

Planlagt skifte

Skiftet av adm. direktør har vært planlagt over tid. Helt siden 2018 har Håkon visst at denne dagen ville komme. Oma er 36 år, bosatt på Bryne, og har vært ansatt i Aarbakke siden 2010. Han startet som innkjøper, har vært selger og salgssjef, leder for Supply Chain og har det siste året vært nestleder i selskapet.

Ifølge Aarbakke har Håkon Oma med dette en god oversikt over alle avdelingene og prosessene som inngår i Aarbakke AS sitt virke. Av utdanning har Oma «Master In International Business» fra London, og har allerede ved flere anledninger vist sin dyktighet og kompetanse i emnet.

- Vi er 100 prosent sikre på at Håkon Oma er riktig mann til å ta Aarbakke inn i fremtiden – på eksisterende og nye markeder, mener Aarbakke.

 

Blir ikke pensjonist

I samme vending blir det også endringer i styret. Aarbakke har fått en ekstern styreleder i Åge Westbø.

I selskapets pressemelding heter det at Inge Brigt Aarbakke har ledet Aarbakke siden 1981. Han har lagt grunnlaget for det Aarbakke er i dag – ledende i sin bransje, og sammen med alle sine ansatte og en solid medeier i Westco, rigget bedriften for fremtiden. Han har bygget en kultur der humor, vinnerkultur, kunnskap og nytenking har vært de viktigste verdiene. Med lagbygging har det blitt mye samspill og glede, noe som har gjort at bedriften har stått støtt, både i oppturer og nedturer. Hele tiden med Aarbakke sitt slagord fremst i pannen – å ha «Pride In Every Move». Inge Brigt trer ikke inn i pensjonistenes rekker – tvert imot. Han vil alltid være grunnlegger av Aarbakke slik vi kjenner det i dag, og vil fortsatt være en viktig kulturbærer. Nå vil hans fokus rettes mot forretningsutvikling og styrearbeid i alle bedriftene i Aarbakke-familien. Hans teft for nettverksbygging og forretningssans er unik og skal nå komme alle disse til gode.

 

Bygger Aarbakke-kulturen videre

- Håkon og Aarbakke er en perfekt match. Jeg er 100 prosent sikker på at dette vil gjøre Aarbakke AS enda bedre. Det er viktig for meg at Håkon gjør dette på sin måte, jeg skal ikke vær en sjuende far i huset. Håkon har gjennom 13 år opparbeidet seg erfaring og kunnskap til å dra Aarbakke inn i fremtiden. Han har god oversikt og ser «alle».»

- Jeg er ydmyk og stolt for å få denne tilliten. Jeg er veldig takknemlig for grunnlaget Inge Brigt har lagt, og for investeringsviljen til å satse videre. Sammen med de ansatte, som er vår viktigste ressurs, skal vi bygge Aarbakke-kulturen videre. Vi skal bli enda sterkere i eksisterende og nye markeder. Jeg gleder meg til å ta fatt på oppgaven, og er opptatt av den videre reisen er noe hele det dyktige laget på Aarbakke skal gjøre sammen, understreker Håkon Oma.

 

For mer informasjon se: www.aarbakke.no

Kilde: Aarbakke

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109