23948sdkhjf

Metallteknikk styrker posisjonen som totalleverandør

Forrige gang Maskinregisteret besøkte Metallteknikk, hadde plate og sveisebedriften investert i en ny fiberlasermaskin. Med en videre satsing og topp moderne maskineringshall på 1000 kvadratmeter, har bedriften tatt posisjonen som totallevarandør.  

 

Metallteknikk AS ble etablert i 1986. Bedriften, som holder til på Bryne, er kjent som en leverandør av avansert platebearbeiding og sveising av alle materialer. I egen ingeniøravdeling tar man på seg intern og ekstern modellering, styrkeberegning og prosjektering. Bedriften har moderne maskiner for platearbeid, CNC-maskinering og sveis, med nyeste teknologi innen alle områder.  I tillegg til oppdrag for kunder, leverer Metallteknikk også egenutviklede dører til skip og offshore.

 

Mange konkurransefortrinn

- Våre konkurransefortrinn er mange; høy kvalitet, produksjon i Norge, service og fleksibilitet, og selvsagt punktlighet, forteller Ronny Reiestad, daglig leder i Metallteknikk.

Mens Metallteknikk tradisjonelt har om lag halvparten av kundene sine innen olje og gassindustrien, er det også fokus på fornybart.

- Offshorenæringen vil fortsatt være meget viktig. Men i tillegg har vi altså utviklet virksomheten til en komplett leverandør innen alt av metallbearbeiding. Det gjør at vi kan imøtekomme etterspørsel og behov, uansett bransje, forteller Reiestad.

- Vi har sterkt fokus på innovasjon, og satser ikke minst på fornybart. Som totalleverandør har vi et nært samarbeid med vår søsterbedrift NOT, Norsk Overflateteknikk AS som leverer mye av overflatebehandlingen på produktene som leveres fra Metallteknikk, fortsetter Reiestad.

 

Miljø og bærekraft stadig viktigere

Et stikkord i alt dette, er også satsing på miljø og bærekraft.

- For oss har miljøbegrepet betydning både eksternt og internt. Ved siden av at dette er viktig for våre kunder, jobber vi også internt i produksjonen. Vi snakker om alt fra tiltak som reduserer strømforbruk til gjenvinning. En annen side av miljøet, er intern trivsel og godt arbeidsmiljø, sier Ronny Reiestad, som står i spissen for en virksomhet som også satser på ungdom.

- I år skal vi har flere nye lærlinger. De vil bli en fin tilvekst til staben på 63 personer. Erfaring, høy kompetanse og dyktige medarbeidere er grunnlaget for framtiden, sier Metallteknikk-sjefen.

 

For mer informasjon se: www.metallteknikk.no

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.408