23948sdkhjf

Sirevåg Mekaniske investerer stort

Det skjer stadig noe hos Sirevåg Mekaniske AS på Sør-Jæren. Ikke før de tok i bruk et nytt bygg, og gjorde store investeringer på maskinfronten, kommer det nye Mazak-maskiner til. Nå er det fullt.

 

Maskinregisteret var på besøk før jul i fjor, da en Mazak Integrex i-450H nettopp var igangkjørt. I februar i år kom en ny maskin på plass; en 5-akset Integrex J-200 multimaskin, dedikert lærlingene. Maskinene, som er levert av Ravema, er utrustet med 3nine oljetåkeutskillere. På grunn av lange leveringstider på maskiner, har de selvfølgelig ny maskin i bestilling, en til Mazak Integrex i-450H forventes inn i starten av 2024. I tillegg har man investert i nye Garant verktøyskap.

 

Vinner på kvalitet

Det er like spennende hver gang man besøker Sirevåg Mekaniske, for hva er nytt denne gangen?

- Ja, vi er i stadig bevegelse, vi vokser sammen med kundene og vinner på kvalitet. Det gir oss en trygg grunn å stå på og vi kan tenke langsiktig, forteller Jens Thomas Kleven, daglig leder i Sirevåg Mekaniske AS.

At man fortsetter å investere i Mazak forklares med gode erfaringer og at det er en fordel at alle maskinene har samme styring. Den nye Integrex J-200 er dedikert lærlingene.

- Vi kan rokkere om operatørene uten problemer og det gir oss stor fleksibilitet i hverdagen. Det er også viktig at lærlingen raskt kan lære seg 5-aksemaskinering, understreker Kleven.

 

Planlegger påbygg

Nå mener han at det ikke er plass til flere maskiner og har allerede planene klare for et nytt påbygg.

- Vi begynner å bli en aktør å regne med, og vi har ikke bare kunder i regionen. I tillegg til å flytte maskiner i hele landet får vi stadig oppdrag fra andre regioner, forteller Kleven og legger til:

- Det kom en kunde fra Bergen, som kjørte bobilen sin hit på ettermiddagen. På forhånd hadde vi fått 3D-tegningene på e-post, så mens han kjørte hit grovmaskinerte vi delene. Han fikk de finmaskinert og ferdig neste morgen.

Kleven har god tro på fremtiden.

- Vi opplever at vi siden starten i 2000 har bygget sten på sten, skapt en solid bedriftskultur og at vi klarer å tiltrekke oss ungdom. Av 62 ansatte har vi totalt ni lærlinger fordelt på fem fagfelt. Vi har i tillegg signert lærekontrakt med to til som starter til høsten. Ved å fortsette å investere i kompetanse, ny teknologi og et bra arbeidsmiljø oppnår vi gode resultater, konkluderer Jens Thomas Kleven.

 

For mer informasjon se: www.sirevaagmekaniske.no og www.ravema.no

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.172