23948sdkhjf

Sirevåg Mekaniske investerer stort

Det skjer stadig noe hos Sirevåg Mekaniske AS på Sør-Jæren. Ikke før de tok i bruk et nytt bygg, og gjorde store investeringer på maskinfronten, kommer det nye Mazak-maskiner til. Nå er det fullt.

 

Maskinregisteret var på besøk før jul i fjor, da en Mazak Integrex i-450H nettopp var igangkjørt. I februar i år kom en ny maskin på plass; en 5-akset Integrex J-200 multimaskin, dedikert lærlingene. Maskinene, som er levert av Ravema, er utrustet med 3nine oljetåkeutskillere. På grunn av lange leveringstider på maskiner, har de selvfølgelig ny maskin i bestilling, en til Mazak Integrex i-450H forventes inn i starten av 2024. I tillegg har man investert i nye Garant verktøyskap.

 

Vinner på kvalitet

Det er like spennende hver gang man besøker Sirevåg Mekaniske, for hva er nytt denne gangen?

- Ja, vi er i stadig bevegelse, vi vokser sammen med kundene og vinner på kvalitet. Det gir oss en trygg grunn å stå på og vi kan tenke langsiktig, forteller Jens Thomas Kleven, daglig leder i Sirevåg Mekaniske AS.

At man fortsetter å investere i Mazak forklares med gode erfaringer og at det er en fordel at alle maskinene har samme styring. Den nye Integrex J-200 er dedikert lærlingene.

- Vi kan rokkere om operatørene uten problemer og det gir oss stor fleksibilitet i hverdagen. Det er også viktig at lærlingen raskt kan lære seg 5-aksemaskinering, understreker Kleven.

 

Planlegger påbygg

Nå mener han at det ikke er plass til flere maskiner og har allerede planene klare for et nytt påbygg.

- Vi begynner å bli en aktør å regne med, og vi har ikke bare kunder i regionen. I tillegg til å flytte maskiner i hele landet får vi stadig oppdrag fra andre regioner, forteller Kleven og legger til:

- Det kom en kunde fra Bergen, som kjørte bobilen sin hit på ettermiddagen. På forhånd hadde vi fått 3D-tegningene på e-post, så mens han kjørte hit grovmaskinerte vi delene. Han fikk de finmaskinert og ferdig neste morgen.

Kleven har god tro på fremtiden.

- Vi opplever at vi siden starten i 2000 har bygget sten på sten, skapt en solid bedriftskultur og at vi klarer å tiltrekke oss ungdom. Av 62 ansatte har vi totalt ni lærlinger fordelt på fem fagfelt. Vi har i tillegg signert lærekontrakt med to til som starter til høsten. Ved å fortsette å investere i kompetanse, ny teknologi og et bra arbeidsmiljø oppnår vi gode resultater, konkluderer Jens Thomas Kleven.

 

For mer informasjon se: www.sirevaagmekaniske.no og www.ravema.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Studer automatiserer slipemaskinene
Norsk Herdesenter med høy varme og miljøvennlige herdeoppdrag
Planfresing nær skuldre
Nyheten Sigma Core fra Migatronic
Amada HRB 1003 kantpresse til Norasport Industri
70 norske på DMG MORI åpent hus i Pfronten
Andre Nordiske Medier

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.752