23948sdkhjf

Bertel O. Steen overtar Ege-Gruppen

Bertel O. Steen kjøper 100 prosent av Ege-Gruppen. Ege-Gruppen er en ledende tilbyder av verktøy, materialprøving, sikkerhet og forsvarsrelaterte produkter.

 

- Familien Ege har gjennom nærmere 40 år bygget opp en virksomhet der kvalitet og kompetanse har skapt ledende leverandører innenfor sine felt i et nordisk marked. Fundamentet Ege-Gruppen har som en familieeiet agent og distributør har mange likhetstrekk med historien til vårt konsern, og vi tror derfor at vi i Bertel O. Steen har gode forutsetninger for å utvikle virksomhetene i Ege-Gruppen videre, sier Stian Skrefsrud i Bertel O. Steen.

 

«Perfekt eier»

Ege-Gruppen er en av Norges største leverandører innen verktøy, måleutstyr og materialprøving til industriselskaper, og består av 12 selskaper på tvers av Norge, Sverige, Finland og Danmark. Selskapet har fra tidlig 80-tall vært eiet og drevet av Ynge Ege og hans to sønner Lars og Aleksander.

- Bertel O. Steen er en perfekt eier for oss. De har mer enn 120 års erfaring fra virksomheter med mange fellestrekk med Ege-Gruppen. I tillegg er de kjent for langsiktighet i sitt eierskap, samtidig som de vil tilføre nødvendig kompetanse og kapital for at Ege-Gruppen vil kunne ta nye steg for å utvikle oss videre. Selv om vi nå leverer fra oss stafettpinnen, ser vi frem til å følge selskapet videre, sier Lars Ege, avtroppende økonomidirektør for Ege-Gruppen.

 

Stort potensial

Erik Grefberg, som har lang fartstid i Bertel O. Steen-systemet, overtar som administrerende direktør for gruppen etter Alexander Ege:

- Ege-Gruppen har hatt en imponerende reise så langt. Samtidig ser vi et stort potensial i selskapet for videre vekst fremover.

Ege-Gruppen omsatte for over 550 millioner kroner i 2022. På produktsiden finner man en rekke ledende produsenter som blant annet Walter, Mitutoyo, Röhm, Master, Cimcool, SIC, Rapiscan, Herzog, Spectro og Evident (tidligere Olympus).

- Sammen med gode produkter ligger nøkkelen til suksessen i den solide og brede kompetansen som har blitt bygget opp over mange år. Ege Gruppen består rett og slett av mange dyktige og dedikerte medarbeidere, og jeg ser frem til å bli en del av dette laget, sier påtroppende administrerende direktør Erik Grefberg.

 

For mer informasjon, kontakt:

Stian Skrefsrud, partner i Bertel O. Steen Kapital, stian.skrefsrud@bos.no

Erik Grefberg, påtroppende adm. direktør i Ege-Gruppen, erik.grefberg@bos.no  

Kilde: Bertel O. Steen

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079