23948sdkhjf

Big Kaiser med NRA-holder for å redusere kast

Big Kaiser, en global leder innen presisjonsverktøysystemer og løsninger for metallbearbeidingsindustrien, presenterer NRA Holder, en ny justerbar verktøyholder som reduserer kast i spindelsystemer. I en typisk applikasjon kan NRA-holderen redusere kast med 85 prosent, fra 20 μm til bare 3 μm.

 

Kastnøyaktigheten til verktøyspindler avtar ofte etter langvarig bruk. Lange bore- eller brotsjeoperasjoner på slike maskiner fører til variasjoner i presisjon samt forkortet verktøylevetid.

Ifølge verktøyprodusenten overvinner NRA-holderen disse problemene, og gir justerbart kast for grovbearbeiding og presisjonsarbeid. Dette gjør den egnet for maskiner med dårligere presisjon på grunn av intensiv bruk. Å redusere kast i spindelsystemer forlenger verktøyets levetid, noe som gjør at maskinene kan brukes lenger, og dyr service eller utskifting kan utsettes. NRA-holderen gir også jevn hulldiameter og forbedret overflateruhet.

 

«Vinn-vinn»

- Det er en vinn-vinn, den nye NRA-holderen er bedre både for miljøet og lommeboken, og gjør det mulig å forsinke dyre tjenester eller investeringer i nye maskiner, uttaler Giampaolo Roccatello, salg og markedssjef for Europa hos Big Kaiser.

- NRA-holderen vil være spesielt nyttig for alle små og mellomstore maskinverksteder som freser, og har problemer med presisjonen på grunn av slitasje på eldre spindler og maskiner, legger Roccatello til.

NRA-holderen har en enkel utforming og er lett å justere med en justeringsskrue for kast, og en justeringsring for kast, som holdes på plass med tre låsebolter.

NRA-holderen er egnet for bruk med Big Kaisers New Baby Chuck og Hi-Power Milling Chuck. Med New Baby Chuck gir den et klemområde på ø0,5 mm til ø20 mm, mens med Hi-Power Milling Chuck er det støttede klemområdet ø20 mm til ø32 mm.

Med begge chuckene avhenger justeringsmengden som kan oppnås av lengden på holderen og verktøyets fremspringslengde. Maksimal justeringsmengde er opptil 39 μm (med en 100 mm verktøyprojeksjonslengde).

 

For mer informasjon se: www.bigkaiser.com og www.duroc.no

Kilde: Big Kaiser

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094