23948sdkhjf

Brikettpresse for miljøvennlig metallavfallskomprimering

Avfall etter metallbearbeiding er noe metallbearbeidende bedrifter må håndtere, og dette skaper utgifter. Brikettpresse fra Höcker Polytechnik kan redusere disse utgiftene betydelig og i tillegg gjøre bedriften mer miljøvennlig.

 

Industrien har i dag et stort fokus på det grønne skiftet og den viser samfunnsansvar gjennom å legge om til en stadig mer miljøvennlig produksjon. Kunder har i stadig større grad begynt å stille krav til sine leverandører om minimalt klimaavtrykk for produserende bedrifter. De bedrifter som ikke kan bevise sin innsats for miljøet kan oppleve lavere konkurransedyktighet og kundeflukt.

 

Miljøvennlig løsning

Ved metallbearbeiding skapes store mengder avfall. Disse avfallsproduktene er som regel kostnadsintensive å kvitte seg med grunnet deres høye andel av olje og kjølevæske, eller de skaper kun ubetydelige inntekter som skrapmetall.

- Hydrauliske briketteringspresser fra Höcker Polytechnik gjør metallavfallshåndteringen mer lønnsom, og det på en miljøvennlig måte, forteller Rune Slåstad hos Johan Nordstrøm Verktøymaskiner, og fortsetter:

- Brikettering gir stor volumreduksjon på metallavfallet, og skaper dermed betydelige besparelser i forhold til plass og transportkostnader.

 

Stor gjenvinningsgrad

Johan Nordström Verktøymaskiner leverer briketteringspresser fra Höcker Polytechnik som kan håndtere store mengder metallspon fra produksjonen.

- Briketteringspressen minimerer transport-, lagrings- og avleveringskostnadene. Den minsker andelen olje og kjølevæsker som blir med sponavfallet, og minsker dermed behovet for etterfylling av disse væskene på maskinen, sier Slåstad, og legger til:

- Briketteringspressen kan redusere olje- og smøremiddelkostnadene kraftig siden den gjenvinner opptil 90 prosent av væsken, den gir lavere logistikk-kostnader og deponeringsutgifter. I tillegg til den kraftige volumreduksjonen av avfallet gjør den lave andelen av olje- og smøremidler at avfallet får en betydelig reduksjon av brann- og eksplosjonsrisiko.

 

Kan kundetilpasses

- Bedriften kan selge metallavfallet til en bedre pris siden olje og skjærevæskeinnholdet er minimal, og en briketteringspresse fra Höcker Polytechnik får derfor en rask tilbakebetalingstid. Höcker har brikettpresser som passer alle metallbearbeidende bedrifter. De kan levere alt fra mobile løsninger for manuell mating, installasjoner rett bak en transportør på CNC-maskin eller kundetilpassede store automatisert anlegg, konkluderer Rune Slåstad.

 

For mer informasjon se: www.jnmaskiner.no eller

www.hoecker-polytechnik.com/products/briquetting-presses

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093