23948sdkhjf

Kongsberg Maritime sparer stort med Seco IMS

Hos Kongsberg Maritime avdeling Brattvåg har man tatt i bruk Seco Tools IMS og opplever store tidsbesparelser på det. Les artikkelen og finn ut hvordan.

 

IMS står for Inventory Management System, og i praksis betyr det et lagerstyringssystem ikke ulikt verktøysystemet Seco Point som mange av våre lesere kjenner fra før. Maskinregisteret besøker serviceavdelingen til Kongsberg Maritime med Svein Alvestad fra Seco Tools, slik vi gjorde det for ti år siden da bedriften var eid av Rolls Royce og vi skrev om bruken av Seco Point verktøysystem i maskineringsavdelingen. Erfaringene man har gjort seg gjennom årene har bidratt til valg av Seco IMS-lagerstyresystem.

 

50 reisemontører

Kongsberg Maritime Brattvåg utvikler og produserer elektriske dekkvinsjer og styresystemer for skip. I tillegg utføres service og reparasjoner her i Brattvåg.

- Med 50 medarbeidere på veien blir det mye å holde orden i når alle skal ha reservedeler, verktøy og utstyr til alle døgnets tider. Derfor jaktet vi på et system for å styre inn- og uttak fra vårt verksted og lager i Brattvåg, forteller Lars Martin Vestre hos Kongsberg Maritime Brattvåg.

Han viser hvordan det nye IMS-systemet fra Seco virker.

- På denne stasjonen kan man logge seg inn ved å skanne sitt ansatte-kort. Dernest kan man søke etter vare på pekeskjermen. Systemet finner varen og viser hvor den er plassert. Enkelt ikke sant, sier Vestre.

 

Også bil- og husnøkler

Det er ikke kun reservedeler, elektroverktøy, forbruksvarer og annet utstyr man holder rede på gjennom IMS-systemet, også nøkler.

- Serviceavdelingen jobber døgnet rundt og fordelen med IMS-systemet er at vi kan gi alle våre reisemontører tilgang til det de trenger selv etter ordinær servicetid. Eksempelvis kan det være en montør som skal hente ut en av våre servicebiler eller ønsker husnøklene til en av våre leiligheter her i Brattvåg. Er det noe som mangler kan montøren se det i systemet og eventuelt kontakte den personen som har nøkler eller andre varer, forklarer Vestre, og fortsetter:

- Så kan du spørre om alt får plass i Seco-skapet, og det gjør det ikke. Vi har valgt å tilpasse IMS-systemet vårt behov, noe som innebærer at vi har spesialtilpasset gamle verktøyskap og har andre lokasjoner i lokalet, som eksempelvis et større låst skap for elektroverktøy, samt pallplasser i reolene som systemet henviser til.

 

God oversikt

Fordi IMS-systemet er direkte tilknyttet lagersystem for skjærende verktøy og annet verktøy har man full oversikt over lagerbeholdning og hvor de ulike varene befinner seg. Automatisk bestilling av varer sendes til innkjøper på huset.

- For oss representerer Seco IMS en smidigere hverdag og store tidsbesparelser i vår daglige drift. IMS-systemet gir oss muligheten til å lage plukklister på forhånd, vi kan definere egne prosjekter og plassere kostnader samtidig som vi unngår at en montør kommer inn på kvelden og oppdager at det mangler deler og utstyr. Hva vi snakker om i besparelse av tid og kostnader er vanskelig å si nøyaktig, men vi er godt fornøyde med denne investeringen, forsikrer Lars Martin Vestre.

 

For mer informasjon se: www.kongsberg.com og www.secotools.com

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109