23948sdkhjf

Defa sikrer kvaliteten med Mitutoyo CMM

For en tid tilbake investerte Defa AS på Nesbyen i en ny målemaskin og valget falt på Mitutoyo. Bedriften er fornøyd med løsningen etter et års erfaring med Mitutoyo og koordinatmålemaskinen Crysta-Apex V7106.

 

Defa har eksistert siden 1946, og har vokst til en global innovasjonsbedrift innenfor lading og forvarming av kjøretøy. DEFA er markedsledende innenfor elektrisk bilvarme i Europa og en av de største aktørene innenfor elbillading i Norden.

Defa har nå etablert automatisert produksjon av ladekabler på Nesbyen, med støtte fra lokale og regionale partnere. Dette har bidratt til mer enn 60 nye arbeidsplasser i distriktet så langt.

I denne forbindelsen har Ing. Yngve Ege levert ny CMM-målemaskin til Defa, en Mitutoyo Crysta-ApexV. Målemaskinen er levert for å kvalitetssikre produkter og prosesser.

 

Kritiske deler

Noen av utfordringene var at målingene skal foregå mens produksjonslinjene går. Plasten til håndtakene på ladekablene er en spesielt solid legering som skal tåle å bli kjørt over av bil. Den er derfor sensitiv i produksjonen og det trengs målinger for å holde de fine toleransene som skal til for å få frem et kvalitets produkt.

 

Produseres i Nesbyen

- Maskinen ble bestilt, levert og i gang kjørt som avtalt. Opplæringen gikk også som forventet. Spørsmål og utfordringer blir løst på mail og telefon fortløpende. Vi er svært fornøyde med resultatet, sier Reidar Løkken som er kvalitetsansvarlig og opererer maskinen til daglig.

Etter et års bruk anbefales det å kjøre en akkreditert kalibrering på maskinen. Dette ble nylig utført og teknikker David Svensson fra Mitutoyo og Vegard Hansen fra Ing. Yngve Ege var veldig fornøyde med stabiliteten til maskinen.

En ladeledning til El-bil er ikke bare en kabel med to kontakter. Den består av mange enkelt detaljer og mesteparten blir produsert hos Defa AS i de nye produksjonshallene på Nesbyen.

 

For mer informasjon se: www.defa.no og www.ege.no

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093