23948sdkhjf

Overvåker skjærevæsker med intelligent teknologi

Liquidtool Instructor er ifølge produsenten den første intelligente løsningen for overvåking av skjærevæsker som bruker «plug & play»-teknologi og overvåker tilstanden til skjærevæsker automatisk, enkelt og pålitelig.

 

Produktet, fra det sveitsiske oppstartsselskapet Liquidtool Systems, kombinerer intelligent teknologi med pålitelig sensorteknologi for å skape et innovativt produkt hvor data kan nås når som helst og hvor som helst takket være en skybasert plattform. Instructor gjør det mulig for bedrifter i metallindustrien å investere i digitalisering og Industri 4.0.

 

Enkel i bruk

Med Instructor har Liquidtool Systems lansert den første intelligente, IoT-baserte løsningen for overvåking av skjærevæsker. Det er ifølge produsenten det første produktet noensinne som kombinerer en «plug & play»-løsning og en skybasert plattform med intelligent, automatisert og pålitelig måling i et produkt som tar metallbedrifter et skritt nærmere Industri 4.0.

Liquidtool-sensoren, også tilgjengelig, skal gjøre datainnsamlingen enkel. Takket være «plug & play» er sensoroppsettet en enkel og intuitiv oppgave: Den høyt integrerte sensoren er magnetisk montert på maskinen som skal overvåkes, den kobles til selskapets WLAN eller LAN internettforbindelse, og brukes med den tilsvarende appen via nettbrett, smarttelefon eller datamaskin .

 

Automatisk måling og evaluering

Sensoren for metallskjæremaskiner er kompatibel med skjærevæsker fra alle produsenter og overvåker dem automatisk. Liquidtool Sensor tar jevnlig prøver av skjærevæske fra maskinens tank og måler prøven med det innebygde refraktometeret og termometeret. Den lagrer de innsamlede dataene sikkert på den tilsvarende plattformen, noe som gjør at avvik kan oppdages på et tidlig tidspunkt. Brukere kan legge til tilleggsverdier som pH, nitritt og vannhardhet manuelt. Pålitelige, regelmessige målinger danner grunnlaget for å stabilisere og optimalisere prosesser, øke effektiviteten og identifisere problemer på et tidlig tidspunkt. Dette kan igjen redusere maskinens nedetid og bidra til lengre levetid for skjærevæsken og verktøyene.

 

Skybasert plattform

Dataene som samles inn av sensoren, lagres og analyseres i den skybaserte Liquidtool Manager. Manager gir sikker tilgang til alle aktuelle og historiske måledata – i sanntid og fra ulike enheter, eksempelvis smarttelefoner, nettbrett og datamaskiner. De lagrede dataene kan vises direkte i Liquidtool Manager via diverse grafikk, statistikk og rapporter.

 

"Digital først"

Liquidtool Instructor er et søsterselskap av Blaser Swisslube AG, som har vært ledende innen produksjon av smøremidler i over 80 år.

- Med Liquidtool Instructor er vi stolte av å tilby våre kunder et produkt som gir et betydelig bidrag til den progressive digitaliseringen av metallbearbeidingsindustrien, uttaler Daniel Brawand, direktør for salg og markedsføring hos Liquidtool Systems.

- Instructor og tilhørende sensor er enkelt og intuitivt installert og benyttet, slik at brukerne kan foreta pålitelige målinger med minimal innsats. Basert på dette kan de optimere prosessene sine og minimere vedlikeholdskostnadene.

 

Automatisk påfyllingssystem

Liquidtool System jobber allerede med en ny løsning for å hjelpe bedrifter med å administrere skjærevæsker. Et helautomatisk fyllesystem er allerede i prototypefasen. Systemet (Liquidtool AutoPilot) fyller automatisk skjærevæsketanker og garanterer alltid fulle tanker med riktig skjærevæskekonsentrasjon. AutoPilot er designet for å fullt ut integrere Liquidtool Instructor som et av maskinvareelementene. Liquidtool Systems planlegger å lansere det automatiske påfyllingssystemet våren 2023.

Liquidtool-løsningene er tilgjengelige for det norske markedet via TechPoint Systemteknik AB. Før du bestemmer deg for et kjøp, er det mulig å avtale en 30-dagers prøveperiode på Liquidtool Instructor.

 

For mer informasjon se: www.jnmaskiner.no

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109