23948sdkhjf

Ny Studer S100: «Perfekt» innstegsmaskin

Med den nye S100 presenterer Studer den ideelle universelle, indre sylindriske slipemaskinen for innstegssegmentet. Bra pris-ytelse-forhold gjør den til den «perfekte» maskinen for et bredt spekter av interne slipeapplikasjoner.

 

- S100 innvendig slipemaskin på innstegsnivå kompletterer perfekt vår omfattende internslipeportefølje, forklarer CSO Sandro Bottazzo.

Som alle Studer sylindriske slipemaskiner har S100 også en maskinseng laget av Granitan. Dens demping og termiske egenskaper sikrer jevnt gode sliperesultater og den anerkjente «Studer-presisjonen». Under utviklingen ble det lagt spesiell vekt på en enkel og effektiv design av komponentene, noe som gjør drift og vedlikehold enklere for operatøren. Utstyret til S100 gjør den imidlertid også egnet for sliping av et universelt spekter av deler som består av geometrisk definerte grunnformer og konturer, som kan genereres med interpolerende akser.

 

Fleksibelt utstyr

Maskinen kan utstyres med inntil to innvendige slipespindler eller en innvendig og en utvendig spindel. I tillegg til et fast hjulhode kan den utstyres med en manuell med 2,5 graders Hirth og, i sin optimale konfigurasjon, med et automatisk hjulhode med 1 grad Hirth. En synkronmotor driver de fettsmurte innvendige og utvendige remspindlene. Maskinen betjenes av Fanuc 0i-TF PLUS-styringen, sammen med Studers eget operativsystem.

En ytterligere fordel med S100 er automatiseringsalternativet. På forespørsel kan den utstyres med et lastegrensesnitt og en automatisk skyvedør, som muliggjør automatisk drift og produksjon av store serier.

Typiske arbeidsstykker for produksjon på S100 inkluderer spennhylser for verktøyfremstilling, lagerringer, kulelager og sylindre, samt hydrauliske reguleringsventiler i små serier. Utvendig og innvendig bearbeiding av flensdeler eller sliping av gjenger eller ikke-sirkulære former er også mulig.

Studer satser stort på kundestøtte og har totalt mer enn 200 spesialister over hele verden om skal sikre at maskinen fungerer pålitelig og effektivt gjennom hele levetiden, og tilfredsstiller alle krav fullt ut.

 

Tekniske data for S100

– Maks. arbeidsstykkelengde: 550 mm

– Maks. svingdiameter: 425 mm

– Maks. innvendig slipediameter: 300 mm

– Maks. diameter på intern slipeskive: 63 mm

– indre slipespindelhastigheter: 20.000/40.000/60.000 o/min

– Maks. diameter på ekstern slipeskive: 400 x 40 x 127 mm F1N

– Arbeidshode: Chuck arbeidshode ISO50/110 eller chuck arbeidshode MT4/70

– Maskinmål B × D × H: ca. 3090 × 2090 × 1990 mm

– Maskinvekt: cirka 4500 kg

 

For mer informasjon se: www.masentia.com og www.studer.com

Kilde: Studer

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.096