23948sdkhjf

Crown Norge viste seg frem på Fespa

Som eneste norske utstiller under eget navn stilte Crown Norge AS ut sine skjæreverktøy på Fespa-messen i Berlin i år. Her fikk Østfoldbedriften god internasjonal oppmerksomhet.

 

Dette er årets viktigste skilt- og trykkerimesse med besøkende fra hele verden. I tillegg til de fleste europeiske land, var det også besøk på standen til Crown Norge fra eksotiske steder som New Zealand, Sør-Afrika, Nigeria, Qatar og Mauritius.

 

Søker forhandlere

- Crown Norge brukte cirka 500.000 kroner på messe-deltagelsen inklusiv om lag 100.000 i markedsføring. Fordelt på 29 åpningstimer gir det en ganske høy timepris, men erfaring viser at det er vel anvendte kroner, forteller Ulf Helliksen, daglig leder i Crown Norge AS.

Firmaets mål med deltagelsen er å finne forhandlere rundt om i verden, da i første omgang maskinprodusenter. 97 prosent av firmaets omsetning er på eksport og denne andelen er økende. Størsteparten av salget er til europeiske land, men mye går også til andre deler av kloden. Selv til Kina har firmaet solgt freser.

 

Bare på Fespa

For en del år tilbake deltok firmaet årlig på 5-6 messer i inn og utland, men har nå trappet ned til kun 1 i året, nemlig Fespa.

- Vi har etter hvert opparbeidet oss et godt rykte for god kvalitet og leveringsservice, selv under pandemien. Nye kunder kommer i dag mest via jungeltelegrafen, men vi synes likevel det er viktig å vise muskler på den viktigste messen, mener Helliksen.

 

«Et hestehode foran»

Etter storbrannen i høyhuset Grenfell Tower i London i 2017, der 72 mennesker omkom, er det blitt satt sterkt fokus på brannsikkerheten i fasadekledninger.

- Crown Norge  har i samarbeide med vår forhandler Liam Hodson i Nottingham utviklet en serie belagte freser og freser med PCD (polycrystalline diamond) for å bearbeide brannsikre fasadeplater. Noen av disse er svært vanskelige å frese i, men Liam mener Crown Norge i dag ligger minst et hestehode foran konkurrentene, sier Helliksen, og legger til:

- Firmaet Muratori Machines, som produserer vertikale fresemaskiner av høy kvalitet, har kunder som opererer innen det som kalles «architectural cladding», det vil si fasadekledninger. Mange av materialene de benytter er svært krevende å bearbeide og Muratori anbefaler sine kunder å bruke freser fra Crown Norge AS til disse, forteller Ulf Helliksen med et stort smil.

 

For mer informasjon se: www.crown-norge.no

Kilde: Crown Norge

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078