23948sdkhjf

Sommerforskerne som videreutviklet 3D-printer-roboten

Mens de fleste tok seg en velfortjent sommerferie har SINTEF Manufacturing hatt to flinke studenter på jobb som sommerforskere.

 

Fredrik er nå på sitt femte år som student ved NTNU Trondheim hvor han tar en master i Kybernetikk og Robotikk. Fredrik har alltid vært interessert i forskning og dette var en av grunnene til at han ønsket å jobbe i SINTEF. I sommer har han jobbet med 3D-printing i metall og baneplanlegging til roboten som du ser bak ham. 3D-printing er også kjent som additiv produksjon.

 

Vil fortsette i SINTEF

Roboten har, i motsetning til en vanlig 3D printer, seks akser og en baseplate med to akser. Programvaren kan utnytte disse aksene til å printe i flere retninger.

Det Fredrik har satt mest pris på ved å jobbe i SINTEF har vært friheten og muligheten til å lære nye ting.

Videre vil han ta med seg strukturen og arbeidsmetodikken han har tilegnet seg i løpet av arbeidsperioden. Her har han satt seg en både en ukentlig og dag for dag plan over hva han skal gjøre. Når det kommer til fremtiden kunne Fredrik godt ha tenkt seg å jobbe videre som fast ansatt i SINTEF etter endt studie.

 

Forskning er spennende

Salar går på sitt femte år ved NTNU Trondheim der han tar en master i Datateknologi. Hans motivasjon for å jobbe i SINTEF var å kunne utforske sin nysgjerrighet, teste grenser samt lære og utforske nye ting. Salar har ikke helt klimatisert seg i det trønderske sommerværet så derfor har det nok vært godt å ha noe å sette fingrene i istedenfor, så i sommer har han jobbet med automatisk inspeksjon av 3D-printing der han hovedsakelig har brukt laserskanner eller robotsyn for å se etter feilkilder ved printing i metall.

Det Salar synes har vært det beste med å jobbe i SINTEF er at man han har fått prøve nye ting uten krav til suksessresultat. Når det kommer til erfaringen han vil ta med seg videre nevner han arbeidsmetodikken og det å tørre å teste ut ting han er usikker på for å innhente ny kunnskap.

Avslutningsvis ble han spurt om hans fremtidige mål og sier at han synes det hadde vært spennende å få fortsette som forsker i SINTEF. Forskningen er satt for fremtiden og det har vært veldig spennende å jobbe med.

 

Sommerforsker i SINTEF?

SINTEF ønsker å rekruttere flere sommerforskere, og det gir gode muligheter for faglig vekst og personlig utvikling. SINTEF samarbeider tett med både NTNU og Universitetet i Oslo. Som student kan du søke på mange sommerjobber hvert år. En sommerjobb vil gi deg et godt og realistisk bilde av SINTEF som framtidig arbeidsplass og de karrieremulighetene som finnes. Sammen med andre studenter vil du bli en del av Sommer i SINTEF der du vil møte andre sommerforskere på felles arrangementer.

SINTEF kan også tilby masterstudenter deltakelse i våre prosjekter. Ta gjerne kontakt med forskerne ved fagområdet du er interessert i.

 

For mer informasjon se: www.sintef.no eller kontakt: Mathias Hauan Arbo, forsker innen produksjonsteknologi. Tel. 45 39 12 85 e-post: Mathias.hauan.arbo@sintef.no

Kilde: SINTEF

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125