23948sdkhjf

RoboTek 3D-printer hjelpemidler

I Brattvåg legger RoboTek AS siste hånden på et kundetilpasset hjelpemiddel for fotografering fra rullestol. 3D-printing, uttesting og optimalisering har pågått i 3-4 måneder. Nå er produktet klart til lansering og få det ut til brukerne.

 

Bakgrunnen til det nye produktet er at det er et stort behov for hjelpemidler til rullestolbrukere og gi dem bedre muligheter til å dyrke sine interesser og delta i friluftslivet.

Richard Sundnes sin far Petter har vært hovedpersonen bak ideen til denne nyutviklingen. Richard har vært rullestolbruker siden 1986 og ønsker å dyrke sine interesser og spesielt fotografering. Sammen med Richard og Petter har Robotek AS utviklet et kundetilpasset produkt med flere aktivitetsmuligheter.

- Rullestolbrukere har forskjellige utfordringer, med 3D-printing kan vi tilpasse dette til den enkelte bruker. Rullestolene har innfestingsmuligheter på begge sidene der stativet monteres. Produktet har gode justeringsmuligheter og kan enkelt tilpasses i høyden. Stativet som er vist er for kamera, men det kan også monteres koppholder, mobil, iPad og annet brukerne ønsker, forteller Roar Tande, 3D-printspesialist hos RoboTek AS.

 

Flere produkter

Utfordringene under utviklingen har vært å få en stiv nok løsning på innfestingen til rullestolen. Det er utfordringer med plass og tilpasning til andre deler på rullestolen.

- 3D-printet produkt er laget i et sterkt materiale som tåler påkjenningene det blir utsatt for. Forskjellige 3D-printmaterialer er testet ut, vi har valgt PPGF30, forklarer Tande og legger til:

- Vi kaller produktet «Rick» etter Richard, som har vært med på utviklingen og testet ut produktet slik at det passer brukerbehovet. Så håper vi at «Rick» blir akseptert og får innpass i hjelpemiddelsentralene rundt om i landet, slik at mange brukere får dra nytte og ha glede av initiativet til Petter og Richard. Sammen med Richard og Petter ser vi på utvikling av andre produkter for rullestolbrukere, avslutter Roar Tande.

 

For mer informasjon se: www.robotek.no

Fakta:

Robotek AS har stor kompetanse og erfaring innen 3D printing.

Har drevet med 3D printing siden starten i 2016.

Leverer 3D print til bedrifter og private. Erfarer økende interesse for denne miljøvennlige produksjonsteknologien.

Produktet som her er lansert er svært godt egnet for 3D printing, kan enkelt kundetilpasses - produsert i mindre serier.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.14