23948sdkhjf

Rett 3D metallprint første gang med 500°C forvarming

Tenk deg å kunne 3D-printe ut større komponenter fra titanlegering Ti6Al4V (Ti64) eller verktøystål H11 (1.2343) og få perfekte resultater umiddelbart. Ingen sprekker, mindre termisk indusert spenning i komponenten og ingen problemer fra løsrevne støttekonstruksjoner. Ikke mulig? Ifølge maskinprodusenten Trumpf er det mulig ved å bruke TruPrint 5000 med 500°C forvarming.

 

Med TruPrint 5000 og 500°C forvarmingsalternativer på underlagsplaten har man ifølge den tyske maskinprodusenten alltid kontroll over temperaturene i prosesskammeret. Homogen varmefordeling, som spesifikt forhindrer stress i komponenten, oppnår pålitelig optimale produksjonsresultater for applikasjonen. Og det fungerer i serieproduksjon også.

 

Høyere produksjonskvalitet

Lavere restspenninger øker komponentkvaliteten målbart, spesielt med Ti64. Samtidig drar man nytte av å ha større designfrihet og en meget robust produksjonsprosess. Trumpf flagger bearbeiding med et spekter av materialer, det være seg H11 eller H13, så gjør forvarmingsalternativet det mulig å bearbeide et bredere utvalg av materialer og oppnå forbedret komponentkvalitet.

 

Mindre etterbearbeiding

Forvarmingsfunksjonen betyr at komponentproduksjonen krever færre støttestrukturer og sparer ikke bare materialbruk, men også tid og kostbar etterbearbeiding.

 

Pålitelig serieproduksjon

Industriell 3D-print med TruPrint 5000 og forvarmingsalternativet 500°C egner seg ifølge maskinprodusenten for serieproduksjon. TruPrint 5000 og valgfri forvarming av substratplate opp til 500°C skal sikre deler av høy kvalitet og en robust LMF-prosess (Laser Metal Fusion). Det integrerte utskiftbare sylinderprinsippet gjør det også mulig å sette opp sylindrene og fjerne pulver for byggejobber parallelt med LMF-prosessen.

Noen materialer, eksempelvis Ti64, H11 eller H13, er vanlige i visse bransjer og er ideelle for 3D-printing med 500°C forvarming, spesielt ved produksjon av større komponenter.

 

3D-printing i Ti6AI4V

Titan har høy styrke, lav tetthet, har utmerket korrosjonsbestandighet og tolereres godt av menneskekroppen. Det gir derfor mange fordeler for industrier, som medisinsk teknologi, romfart og energisektoren, ved produksjon av høypresisjonskomponenter. Hva om slike komponenter kunne 3D-printes ut uten risiko for spenningssprekker? 500°C forvarmingsalternativet gjør det, ifølge Trumpf, mulig fordi den høye temperaturen i stor grad reduserer indre spenninger i titan. Videre er komponentenes geometriske presisjon også høyere slik at støttestrukturer kan unnværes fullt ut. Dette åpner for helt nye anvendelsesmuligheter for materialet i mange bransjer.

 

Farvel til sprekker i H11 og H13

Metall 3D-print gir mange fordeler for å produsere sprøytestøpeformer og støpeinnsatser, og ikke bare økonomiske fordeler, men også forbedrede kjøleegenskaper. Frem til nå har verktøy- og formfremstilling måttet bytte til 1.2709 for 3D-printing. Dette hører fortiden til fordi fra nå av er fremstilling i H11 (1.2343) og H13 (1.2344) også mulig. Enten du produserer med H11 eller H13, vil du få optimale, sprekkfrie produkter som også er svært motstandsdyktige mot slitasje.

 

For mer informasjon se: www.pantronic.no og www.trumpf.com

Kilde: Trumpf

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094