23948sdkhjf

Konfiskerer falske NSK-lager

Den nylige oppdagelsen av et stort antall forfalskede NSK-lager i Johannesburg, Sør-Afrika, fremhever behovet for å være årvåken i møte med kriminelle som prøver å sette sikkerheten og integriteten til industrielle maskiner og mennesker i fare. Det melder den japanske kulelagerprodusenten på sin web 11. juli i år.

 

Mot slutten av april 2022 førte en søk- og beslagsaksjon fra politiet, initiert av NSK, til konfiskering av tusenvis av kopier av lagre, 98 prosent industrityper, til en verdi av anslagsvis R5 millioner (om lag tre millioner kroner). Det pågår nå strafferettslige og sivile rettergang mot gjerningsmennene, som om kort tid vil motta en rettsstevning.

 

Kan være farlig

På grunn av sitt markedsrykte for kvalitet, basert på over et århundre med ingeniørkunst, har NSK blitt et målmerke for «falskmyntnere». Imidlertid fortsetter selskapets globale ettermarkedsavdeling å beskytte selskapets merkevareimage, i tett samarbeid med lokale myndigheter over hele verden. Falske lagre «lurer» ikke bare sluttbrukere til å tro at de kjøper kvalitetsprodukter til reduserte priser, de bærer også risikoen for for tidlig og potensielt farlig feil.

 

Vesentlig forskjell

I det nåværende inflasjonsklimaet driver budsjettpress mange brukere til å lete etter uimotståelige kupp, men disse ender ofte til en langt høyere pris. Forfalskede lagre av lav kvalitet vil svikte lenge før forventet levetid, noen ganger katastrofalt, noe som kompromitterer sikkerheten til dyre kapitalmidler og mennesker. I nesten alle tilfeller fører bruk av falske lagre til høyere livssykluskostnader, for ikke å nevne kostnadene forbundet med påfølgende skade på selskapets/merkets omdømme. Stålkvalitet er ofte den differensierende faktoren, der en forskjell i levetid på opptil 20 ganger, mellom ekte og forfalsket, ikke er uvanlig.

 

Også underleverandører

Noen lagerbrukere øker også deres sårbarhet for forfalskninger ved å ansette underleverandører for utstyrsreparasjoner på eiendeler som elektriske motorer, pumper, girkasser og vifter. Med mindre underleverandører blir kontrollert, for å sjekke at de forstår risikoen og har passende kontroller på plass, kan de utilsiktet kjøpe og installere forfalskede lagre under vedlikehold eller oppussing.

 

Autoriserte distributører

Av hensyn til selvbeskyttelse mot farene ved falske industrilager, er rådet fra NSK å alltid kjøpe fra autoriserte NSK-forhandlere. NSK samarbeider kun med distributører som har kunnskapen og erfaringen som trengs for å møte de forventede standardene, og som handler i samsvar med NSKs etiske retningslinjer og samsvarsregler. Kort sagt, kun ved å kjøpe fra autoriserte distributører kan kundene få den forventede førsteklasses kvaliteten på NSKs produkter og tjenester, melder lagerprodusenten.

 

Se etter tegn

Det er selvfølgelig noen avslørende tegn som kan hjelpe kundene med å identifisere et falskt lager. Bortsett fra en pris som ser for god ut til å være sann, se opp for emballasje som har feil logo, merking, merkevarebygging, klistremerker, hologrammer, strekkoder eller produsentens koder/datoer. Sjekk også om lageret har korrekt delenummer-etsing. Dårlig maskineringskvalitet er en realitet ved falske lagre.

 

Gratis app

Som et ytterligere beskyttelsestiltak, hvorfor ikke laste ned gratis WBA (World Bearings Association)-appen fra www.stopfakebearings.com. NSK er et stolt medlem av WBA og bidro til å utvikle appen i samarbeid med andre globale lagerprodusenter. Bare skann strekkoden på emballasjen for å bekrefte autentisiteten til lagrene. Hvis et NSK-lager ikke har en kode (ikke alle produkter har en ennå), men det er mistanke om forfalskning, vennligst kontakt NSK umiddelbart, oppfordrer lagerprodusenten.

Selv om falske lagre er sjeldne på markedet, er NSKs råd klart: kjøp kun fra autoriserte distributører for å sikre mottak av fabrikkferske, ekte NSK-lager.

 

Last ned gratis app for å oppdage falske kulelager her: www.stopfakebearings.com

For å lese originalartikkelen klikk HER

Kilde: NSK

Kommenter artikkelen

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094