23948sdkhjf

Utvikler plateproduksjonen med Salvagnini

Ricana Concept AB, en del av Hestra-gruppen siden oktober 2019, har installert P2lean 2120 i løpet av 2021. Nå tar selskapet enda et steg og investerer i fiberlaserteknologi med Salvagninis høydynamiske L5.30 med tilhørende automatisering LTWS og MCU.

 

Salvagnini L5.30 og P2Lean 2120 kan nå jobbe sammen med en effektiv flyt helt fra programmering hvor bedriften nå produserer både laserprogrammer og panelknekkeprogrammer direkte via programvareplattformen STREAM. Med fordel direkte fra en 3D-fil.

L5.30 er utstyrt med Salvagninis patenterte "kompass" hvor skjærehodet beveger seg fritt i et område på 170x170 mm i opptil 5G, noe som er en stor fordel ved forkortet skjæretid av mindre og kompliserte konturer. Dette sammen med et minimalt energiforbruk og svært høy presisjon.

 

Lavere driftskostnader

Anlegget er også utstyrt med mulighet for å kutte direkte med trykkluft ved 15 bar trykk. Dette er mulig med «APM» som er et komplett booster- og luftrensesystem som kobles til eksisterende trykkluftanlegg. Skjæring med trykkluft i stedet for med nitrogen betyr at kostnaden for hver del kun er mellom 1/3 til i beste fall 1/10 av prisen for tilsvarende skjæring med nitrogen. Ikke bare en fordel for lommeboken men også for miljøet hvor man til sammen kan minimere transporten ved å ha den "in-house". Hastigheten på skjæring i trykkluft er den samme som skjæring med nitrogen.

 

Kompakt løsning

Å produsere med fiberlaser handler langt fra bare om skjærehastighet, man må sikre hele prosessen med et fleksibelt system og håndteringsutstyr som fungerer minst like effektivt og raskt som fiberlaseren. Håndteringsutstyret skal også kunne håndtere alt fra små til store detaljer i ulike typer materialer og varierende seriestørrelser. Her har Ricana Concept, etter en omfattende mulighetsstudie med besøk hos andre bedrifter som allerede har investert i fiberlasere, funnet en komplett konfigurasjon med et lagertårn LTWS og automatisk sortering med MCU som også er utstyrt med 20 magneter. Dette for å kunne håndtere perforerte plater og også «multigripping» av små detaljer som sorteres direkte i ulike bokser. Anlegget er også utstyrt med doble utslippsbord for å muliggjøre ubemannet produksjon og hvor operatøren kan bytte paller og paller uten å måtte stoppe produksjonen alt på et område på ~135m2.

 

For mer informasjon se: www.salvagnini.se

Kilde: Salvagnini

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.047