23948sdkhjf

Bærekraftig produktivitet med automatisk skjærevæskehåndtering

På SMART industri 2022 lanserte Svea Maskiner «FluidWorker 150» fra Wallenius Water Innovation. Det er et produkt som automatiserer måling og justering av skjærevæskekonsentrasjon i kombinasjon med kjemikaliefri bakteriell reduksjon.

 

Vedlikehold av skjærevæsker er en manuell daglig rutine som i praksis er utfordrende å utføre ofte nok og riktig. Feil vedlikehold gir kvalitetsproblemer, produksjonsstans, høyt forbruk av skjærevæske og dårligere arbeidsmiljø. Til sammen kan dette utgjøre så mye som 8–16 prosent av den totale produksjonskostnaden.

- FluidWorker 150 måler, analyserer og justerer automatisk skjærevæskekonsentrasjonen, noe som betyr mer stabil og tryggere skjærevæske som kan brukes lenger, forteller Hans Ahlgren hos Wallenius Water Innovation AB.

Systemet overvåker og justerer også væskenivået i maskintanken uten fare for flom eller tørrkjøring. For å oppnå pålitelige målinger og effektiv bakteriell reduksjon er FluidWorker selvrensende. Alle målte verdier er lagret og tilgjengelig via Ethernet for utvalgt programvare, som muliggjør sporbarhet og prosessutvikling.

 

Rimeligere og mer bærekraftig

FluidWorker leveres komplett og kan installeres raskt uten avbrudd i produksjonen. Ved å fjerne det manuelle skjærevæskevedlikeholdet kan operatørene fokusere på direkte produksjonsrelaterte oppgaver samtidig som arbeidsmiljøet blir mer attraktivt. Med riktig og jevn konsentrasjon blir produksjonskvaliteten høyere, verktøyslitasjen er lavere, driftstidene uten stopp lengre og forbruket av skjærevæsken reduseres. Alt i alt betyr forbedringene betydelige kostnadsbesparelser og mer bærekraftig produksjon.

- Svea Maskiner tester ut teknologien hos en norsk kunde, og så snart vi får lov til å fortelle om resultatene får Maskinregisterets lesere vite om det lover Arne Myhra hos Svea Maskiner AS.

 

For mer informasjon se: www.svea.no og www.walleniuswater.com

Nedlastbar kostkalkulator

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11