23948sdkhjf

Kameleon med nylanseringer på SMART industri: Stand A1-09

- Det har vært alt for lenge siden en slik messe har vært arrangert i Norge, og vi merker at det er stor interesse blant kundene våre for messen. Akkurat nå er vi i gang med å planlegge innholdet på vår stand og planlegger å vise flere nye og spennende løsninger, uttaler Vi har spurt Lars Kjelling, daglig leder i Kameleon Robotics.

 

Markedet for kollaborative eller samarbeidende roboter er etter hvert blir nokså modent og det spesielt innen næringsmiddelindustrien som langt fremme på dette i Norge.

- Vi leverer slike roboter ukentlig nå og jeg tror hovedårsaken til at dette er så populært i Norge, er at det erstatter lite attraktive og fysisk krevende arbeidsoppgaver. Det er ikke lengre noen grunn til å utsette arbeidere for monotone og helseskadelige løfteoppgaver. Dette løses langt bedre av en robot, mener Lars Kjelling.

Roboten blir ikke syk, den kan jobbe 24/7 og den krever svært lav lønn, hvilket ofte gir en inntjeningstid på bare noen måneder.

- På messen planlegger vi å vise en full størrelse palleteringsrobot, samt programvaren Pally som gjør programmering og senere endringer av palleteringsprogrammet langt enklere, sier Kjelling.

 

Robotene får øyne

Frem til nå har de fleste samarbeidende roboter blitt plassert ut i arbeidsoppgaver som krever strukturerte og faste hente- og leveringsposisjoner.

- Vi ser nå en trend hvor avansert kamerateknologi og programvare, såkalt Vision, gjør det mulig å løse langt flere robotoppgaver enn tidligere. Kameleon har tegnet avtale om distribusjon i Norge på Solomon Technologies, som er en av verdens ledende løsninger innen Vision-teknologi. Vi vil på messen vise noen konkrete og praktiske løsninger for «Random Bin Picking» og OCR-lesning, og tror slike løsninger vil muliggjøre mange spennende robotoppgaver i norske produksjonsbedrifter, mener Kjelling.

 

Mobile roboter for internlogistikk

Frem til nå har Kameleon Robotics fokusert mest på samarbeidende roboter fra Universal Robots og tilhørende programvare og verktøy.

- Nå utvider vi porteføljen med selvkjørende roboter eller såkalte AMR (Autonomous Mobile Robots). Vi ser at mange av våre kunder har behov for enten å frakte delkomponenter inn til produksjonslinjene eller å flytte ferdige produkter videre i logistikkprosessen. På messen gleder vi oss vil vi kunne vise frem konkrete eksempler på selvkjørende roboter, foreller Kjelling.

 

Sveiserobotene blir mer intelligente

- Sist, men ikke minst, vil vi sammen med våre systemintegratorer vise frem ulike og spennende løsninger innen sveis. Det er spesielt på programvaresiden at disse løsningene har utviklet seg den siste tiden, og på messen kan man oppleve flere komplette sveiseceller med tilhørende programvare som gjør omstillingen av sveisejobber langt enklere enn tidligere. Dette er spesielt viktig i Norge der produksjonsseriene er forholdsvis lave sammenlignet med de større industrilandene. Det er bare å stikke innom for en hyggelig robotprat, avslutter Kjelling.

 

For mer informasjon se: www.kameleonrobotics.no og www.smart-industri.no

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.188