23948sdkhjf

Aarbakke er kåret til Norges smarteste industribedrift i 2021

I sterk konkurranse med en rekke smarte konkurrenter ble Bryne-bedriften Aarbakke kåret til Norges smarteste industribedrift 2021. Næringsminister Jan Christian Vestre foretok kåringen i et digitalt arrangement 3. februar.

• Kåring skjer i samarbeid med Norsk Industri og Siemens AS
• Kåringen ble foretatt av næringsminister Jan Christian Vestre
• Dette er 8 året kåringen gjennomføres

I arbeidet med å finne frem til finalistene har juryen jobbet seg gjennom mange gode vurderingsgrunnlag, på jakt etter de som driver norsk industri videre. Av en rekke svært gode kandidater, valgte juryen ut tre selskaper som kjennetegnes av å ha kommet langt innen digitalisering, er miljøfokuserte og tar i bruk ny teknologi: Aarbakke, Corvus Energy og Glencore Nikkelverk.
- Med Jakten på Norges smarteste industribedrift ønsker vi å løfte frem dagens mest innovative bedrifter, som vil være med på å forme fremtidens industri. Vi vet at fremtidens industri kommer til å skapes med innovasjon, mot og evnen til å tenke nytt. Noe våre finalister er et godt eksempel på, sier Nils Klippenberg, administrerende direktør i Siemens AS.

Bærekraftig industri

Den bedriften som trakk det lengste strået var Aarbakke som har som mål å bli verdens grønneste produsent av produkter til olje- og gassnæringen. Selskapet har gått fra å være en underleverandør for offshore næringen til å bli en teknologileverandør som nå også leverer løsninger for fornybar energi og grønn industri. Årets vinner har imponert juryen.
- Aarbakke tar stadig i bruk ny teknologi og digitalisering for å videreutvikle produksjonen, sier juryleder Torger Reve. Samtidig deler bedriften tilegnet kunnskap og erfaring med både konkurrenter og samarbeidspartnere, noe som gjør at de også er en aktiv bidragsyter til å utvikle hele Industri-Norge, og ikke bare egen virksomhet.
Juryen er godt kjent med Aarbakke fra tidligere år, bedriften har nemlig vært i finalen to ganger tidligere. Nå skulle det altså vise seg at alle gode ting er tre.

Lysende eksempler

- Nøkkelen er å skape innovasjon, produktivitet og bærekraft i hele verdikjeden, sier Knut E. Sunde, direktør i Norsk Industri. Et annet kriterium i konkurransen er at bedriften skal gå med økonomisk overskudd. Her har Aarbakke levert på alle punkter, selv i et år med en verdensomfattende pandemi.
Selve kåringen fant sted digitalt og næringsministeren stod for kåringen.
- De tre finalistene er lysende eksempler på hvordan innovasjon, omstillingsevne og digitalisering bidrar til grønn verdiskapning, eksportinntekter, arbeidsplasser, investeringer og optimisme. Jeg er mektig imponert over hva de har oppnådd. I dag må dere nyte anerkjennelsen for det dere har fått til så langt, sa næringsminister Jan Christian Vestre.
Næringsministeren leste spent opp juryens begrunnelse og kunne gratulere Aarbakke som den smarteste industribedriften i 2021.

Juryen har bestått av:


Torger Reve, juryleder, professor emeritus Handelshøyskolen BI
Anita Hager, daglig leder i Intek Engineering
Jan M. Moberg, adm. direktør og ansv. redaktør Teknisk Ukeblad
Odd Myklebust, forskningsdirektør SINTEF Manufacturing
Frank Bråthen, direktør Digital Industries Norway, Siemens AS
Hans Erik Vatne, teknologidirektør Norsk Hydro
Knut E. Sunde, direktør Norsk Industri

Tidligere vinnere:

2020: Norsk Gjenvinning
2019: Tronrud Engineering
2018: Thermo Fisher
2017: Brunvoll
2016: GKN Aerospace
2015: Hexagon Ragasco
2014: Borregaard

Kontaktperson: Britt Gabrielsen, kommunikasjonssjef i Siemens AS, telefon 982 55 072

Mer informasjon om Årets smarteste industribedrift her

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125