23948sdkhjf

Røros Metall med helautomatisert fiberlasercelle fra Amada

Nylig fikk Røros Metall AS installert en Amada ENSIS 3kW fiberlaser, komplett med ASF automatisert lagring og TKL automatisert plukker. Investeringen skal sikre kvalitet og fleksibilitet i produksjonen.

Røros Metall er en ledende produsent av spesialtilpassede kjøkkenhetter i Norge og selskapet har en lang historie som strekker seg helt tilbake til 1946. Fokus har siden oppstart vært den samme som den er i dag, høyeste mulig kvalitet på produktene. 

Forventer fem ganger produksjonsøkning
- Her på Røros Metall har vi stort fokus på spesialtilpassede kjøkkenhetter, og hele 50 prosent av produktene som produseres på Røros er skreddersydd etter våre kunders spesifikasjoner, forklarer Torbjørn Bendixvold, fabrikksjef hos Røros Metall.
-Rundt 10 prosent av bedriftens 10.000 produserte enheter hvert år blir eksportert til Sverige, Danmark, Finland og Storbritannia, og dette taller forventes å øke.
- For oss så betyr det stadig økende produksjonsvolumet at vi må ha stort fokus på tidsbruken til oppsett og syklustiden vår. Vi har en produksjon bestående av mange forskjellige produkter hvor volumet på hvert produkt er lavt, og derfor er tiden vi bruker til omstilling svært viktig. Den nye Amada laserlinjen er derfor akkurat det vi trenger. Vi vet at denne nye maskinen vil øke produktiviteten vår, og vi forventer en økning i produksjonen som er rundt fem ganger så høy som vår nåværende stansebaserte produksjon, fortsetter Bendixvold.

Kvalitet ytterst viktig
- Med produksjon i tynnplate var det klart at den beste investeringen for å øke ytelsen var en automatisert 3kW fiberlaserlinje. Automasjon er viktig for oss siden det gjør oss i stand til å øke kapasiteten ved å kjøre over natten og i helgene, forklarer Bendixvold videre. 
Torkil Myklebost, ansvarlig selger for Amada i Norge legger til at Røros Metall er den første bedriften i Norge som fikk på plass den nye plukkeren (TK-L) koblet opp mot laser. Amada sin TK-L kan stable og plukke ferdig skjærte deler noe som igjen gjør at man får kjørt ubemannet og slipper og ha en operatør som må stå og sortere manuelt. 
- Vår Amada stansemaskin har gitt oss god erfaring med automatisk plukking av stansede deler, og vi ønsket derfor dette høye automatiseringsnivået også på den nye laseren. I tillegg ønsket vi å minimere håndteringen for å øke kvaliteten, sier Bendixvold, og fortsetter: 
 -Vi diskuterte endring fra stanseprosess til laserskjæring i produksjonen, og kvalitet var svært viktig for oss. Eliminere merking fra verktøy og ha mulighet til å legge til flere kurver/radiushjørner var også egenskaper vi verdsatte. En del av vår investeringsfilosofi er å satse kvalitetsmaskiner. Dette gjør vi for å sikre produksjonssikkerheten, forklarer Bendixvold. 
Han mener den generelle maskinkvaliteten og service er de viktigste faktoren for når man velger en maskin. Dette er fordi stopp i produksjonen er svært kostbart økonomisk. 
- Selv om vi sjelden opplever stopp på våre Amada-maskiner er rask support viktig, og vi har gjennom alle år vært veldig fornøyd med både responstid og utførsel på servicen. Våre Amada-maskiner tjener oss godt og de er en sterk del av vår produksjon. Vi er veldig spente på vår nye laserlinje, og den vil absolutt tillate selskapet vårt å vokse videre. Dette er en investering i fremtiden vår, og vi gleder oss stort over våre nye muligheter og den økte produksjonskapasiteten maskinen gir, avslutter Torbjørn Bendixvold.

Les mer på www.roroshetta.no og www.amada.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Ny CoroMilll MF80 for høyeffektiv planfresing og skulderfresing
100-millioners besparelser med nyutviklet løsning fra Aarbakke Innovation
Inviterer industrien til problemløsing med spesialstyrkene
ERP-system for verkstedindustrien
Seco Tools High Feed fres for vanskelige materialer
Noe svakere PMI
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
Building Supply NO
PlastForum NO

Send til en kollega

0.109