23948sdkhjf

Master Form Steel - ny gjengetapp fra Garant

Den tyske verktøyprodusenten Garant kommer med en ny rulletapp med unik polygongeometri som skal, ifølge produsenten, gi høy prosessikkerhet og lang levetid.

Med nye Garant Master Form Steel presenterer Hoffmann-gruppen en rulletapp som skal gi gjenger i toppklasse, ikke bare i vanlig stål, men også i høyfast stål og slitesterke legeringer. Hemmeligheten ligger i den smarte kombinasjonen av et HSSE-PM-substrat av høy kvalitet, et TiAlN-belegg som appliseres gjennom HIPIMS-prosessen, og en ny type polygongeometri. Dette innebærer at dreiemomentkraften som genereres i formeprosessen er mindre, noe som gir økt prosessikkerhet og lengre levetid på verktøy. 

Krever lavere dreiemoment
Belegget reduserer friksjon mellom verktøyet og arbeidsstykket, og reduserer for tidlig verktøyslitasje. Ved bearbeiding i høylegert verktøystål SS2310 (1.2379) utviste rulletappen i Garant Master Form Steel-familien klare fordeler for brukeren opplyser produsenten. Sammenlignet med fire rulletapper fra andre leverandører krevde den et lavere dreiemoment og ga mindre materialadhesjon. 500 M6-gjenger ble produsert med en bordiameter på 5,55 mm, gjengedybde 12,5 mm (2,5xD) og en utvendig kjøling med 8 prosent emulsjon.
Garant Master Form Steel er den første rulletappen i produktfamilien "Garant Master". Familien inneholder allerede bor og freser for høyeffektiv bearbeiding av stål, høylegert stål, titan og plast, gjengetapper og et mikrobor for generell bruk.

For mer informasjon se: www.hoffmann-group.com eller www.ravema.no

Kilde: Hoffmann

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Ny CoroMilll MF80 for høyeffektiv planfresing og skulderfresing
100-millioners besparelser med nyutviklet løsning fra Aarbakke Innovation
Inviterer industrien til problemløsing med spesialstyrkene
ERP-system for verkstedindustrien
Seco Tools High Feed fres for vanskelige materialer
Noe svakere PMI
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
Building Supply NO
PlastForum NO

Send til en kollega

0.158