23948sdkhjf

Fastems lanserer FPT - nytt fleksibelt palettårn for fresemaskiner

Fastems har kunngjort lanseringen av sitt fleksible palettårn (FPT), den mest kompakte palettautomatiseringsløsningen for en enkelt CNC-fresemaskin med 300 til 630 mm paletter.

 

FPT integreres med hvilken som helst maskin med et bredt bibliotek med ferdige verktøymaskin-grensesnitt og multipliserer maskinutnyttelsen ved å kutte ned installasjonstider og muliggjør ubemannet produksjon. Plug-and-play-automatiseringssystemet forkorter også leveringstider og gir mulighet for høyere deleblanding med mindre enhetskostnader, uansett produksjonsstørrelser.

 

Lite fotavtrykk

Sammenlignet med andre lignende systemer på markedet, er Fastems FPT kompatibel med ethvert verktøymaskinmerke, og det kan integreres med fresemaskiner uansett om de har automatiske palettvekslere eller ikke. I tillegg er systemavtrykket ekstremt kompakt: FPT-500 for paletter på 300-500 mm krever bare ni kvadratmeter, og FPT-1000 for 500-630 mm paletter krever 16 kvadratmeter. I stedet for å ha en fast lagring, som de fleste av de sammenlignbare enhetene, kan FPT arbeide med forskjellige lasthøyder og palettstørrelser med en konfigurerbar palettlager som kan lagre opptil 24 paletter i to til fire nivåer.

Den første FPT-500 for 300-500mm paletter vil bli levert til den første kunden i februar 2022, og FPT-1000 for 500-630mm lanseres sent på våren 2022. Disse løsningene kan leveres innen 16 uker etter bestilling. FPT fullfører Fastems palettautomatiseringstilbud for mindre paletter og til og med de strengeste kravene til montering på fabrikkgulv.

 

Også for mindre maskiner

FPT styres av den helt nye versjonen av Fastems Manufacturing Management Software (MMS). MMS tilbyr et brukergrensesnitt med én visning med dra-og-slipp-produksjonsplanlegging og gjør det mulig å bringe nye arbeidsstykker inn i systemet på under 60 sekunder. Systemet sporer og rapporterer automatisk de viktigste ytelsesindikatorene i sanntid. Med plug-and-play-installasjonen, som er rask å lære å bruke, gir FPT umiddelbare automatiseringsfordeler.

- Med denne løsningen kan vi også betjene kundene som leter etter rimelig automatisering for mindre fresemaskiner, både med og uten de automatiske palettvekslerne, uttaler Fastems administrerende direktør Mikko Nyman, og legger til:

- Med det kompakte fotavtrykket og den konfigurerbare palettlagringen, passer FPT virkelig for alle slags produsenter. Med det nye, forenklede MMS-brukergrensesnittet og den ergonomiske lastestasjonen for arbeidsstykker kan vi bringe operatørene et helt nytt nivå av ergonomi.

For mer informasjon se: www.fastems.com

Kilde: Fastems

Kommenter artikkelen

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125