23948sdkhjf

Aarbakke med økt ubemannet produksjon

Maskineringsbedriften på Bryne er alltid i forandring og nå satser Aarbakke AS på mer ubemannet produksjon. Med to nye Mazak Integrex i-250H ST skal det kjøres med stangmater og robot.

Maskinregisteret får se hvordan nok en maskineringscelle blir til hos Aarbakke, og denne gang er det noe nytt for jærbedriften.
- Denne gangen satser vi på å lage helt ferdige deler, med svært komplekse geometrier i krevende materialer, i en oppspenning, forklarer Inge Brigt Aarbakke og fortsetter:
- Derfor har vi valgt to helt like tospindlete maskiner som også har nedre revolver. Begge maskinene har store verktøypakker. Det gir stor fleksibilitet med tanke på hvilke typer komponenter vi kan fremstille ubemannet.

Nye krav
Er det økt etterspørsel etter volumproduksjon som ligger bak investeringen?
- Både ja og nei, vi ser at vi med denne investeringen kan produsere lønnsomt større serier enn med eksisterende maskinpark, men så må vi også mestre ferdigproduserte deler på en helautomatisk måte. Det er den veien markedet går, og vi vil ikke ligge etter, svarer Aarbakke.
Maskincellen vil være utrustet med både stangmatere og robot for maksimal fleksibilitet. 
- Maskinene leveres med den nyeste Mazak Smooth Ai CNC-styringen, som i praksis lar deg benytte 3D-modellen til komponenten som underlag for CAM-programmet. Dette er veldig tidsbesparende, og kan bidra til flere automatiske prosesser innen avansert maskinering, kommenterer Reidar Kverneland.

For mer informasjon se: www.aarbakke.no og www.ravema.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.141