23948sdkhjf

EOT promoterer sortoksidering

Ved behov for sorte overflater på jern, kromstål, rustfritt-syrefast stål der, ingen eller liten dimensjonsendring er tillatt, anbefaler Eiker Overflateteknikk AS sortoksidering. Det skal gi flere fordeler.

Eiker Overflateteknikk AS (EOT) har 30 års erfaring med overflatebehandling for norske og internasjonale kunder innen forsvar-, fly-, mekanisk- og offshoreindustri. Bedriften har utviklet prosesser som, ifølge EOT, sørger for resultat i meget høy kvalitet. EOT leverer blant annet kjemisk fornikling, sortoksidering, hardkrom, El-sink og passiveringer.
Eiker overflateteknikk er en av Skandinavias ledende leverandører på sortoksidering. Bedriften leverer tradisjonelt medium temperatur (104–118 °C) men også varm sortoksidering. Overflatebehandlingen etter denne prosessen tilfredsstiller krav i MIL-DTL-13924D coating oxide, black for ferrous metals. 3. partsgodkjent av TI på KVS-50, Class 3 og 4. 

Flere fordeler
EOT mener det er flere gode grunner til å foreta sortoksidering:
Korrosjonsbeskyttelse 
Avhengig av etterbehandling som gis, kan sortoksidbelegg gi korrosjonsbestandighet tilsvarende 144 timer med salt sjøsprøyt eksponering.
Dimensjonsstabilitet
Sortoksid gir ikke mer enn 5 til 10 milliondeler av en tomme til dimensjon av en del (den trenger inn i en tilnærmet dybde på 5 til 10/1000000).
Forbedret smøreevne
Olje-etterbehandlingen beskytter ikke bare mot korrosjon, men oljen i seg selv fører til jevnere gange.
Dekorativ «Finish»
Skinnende svart finish gir et visuelt kvalitetsinntrykk til en svært lav kostnad. Harde deler, 40 Rockwell C og over, har en tendens til å få en blankere finish. Mykere deler pleier å få en matt finish.
Redusert lysblending
Bevegelige maskindeler, håndverktøy, og kirurgiske instrumenter belagt med sortoksid reflektere mindre lys og redusere tretthet i øynene når de brukes i sterkt lys.

Fokus på kvalitet
Eiker Overflateteknikk AS satser sterk på kvalitet, og dette har resultert i at bedriften ble landets første leiegalvaniske bedrift som ble tildelt NS-ISO 9002 (ISO 9001) sertifikat.
EOT er i dag ISO 9001-2015 godkjent og har strenge kvalitetskontroller rundt alle prosesser som utføres. Elektroniske systemer følger varene fra start til slutt samt et digitalt system sørger for at bad, kjemikalier og analyser blir kontrollert og vedlikeholdt korrekt for optimalt sluttresultat.

For mer informasjon se: www.eot.no

Kilde: Eiker Overflateteknikk

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.078