23948sdkhjf

Upkip - den enkle veien til Industri 4.0

Digitaliseringen, som en hele verdens industri jobber med å få på plass, kan virke som uoverkommelig, men fortvil ikke, med Upkip loves en enkel og rimelig måte å komme i gang på.

Det er mye som skrives om mulighetene innen digitalisering, men hvorfor er det utfordringer ved å digitalisere produksjonen i norske industribedrifter? 
- Til tross for fremveksten av Industri 4.0 er implementeringen av datadrevne produksjonssystemer fortsatt utfordrende. Mange  IT-systemer snakker ikke sammen og det er en lav grad av standardisering ved oppkobling av maskiner. En annen grunn er behovet for såkalt «Big data», innsamling av veldig mye data som sprenger grensene for hva vanlige datalagringssystemer kan håndtere. Det finnes også en del utstyr som det er vanskelig å hente ut digitale data fra, og vi ser at det dukker opp en del nye utfordringer innen datasikkerhet, svarer Rune Stølan, daglig leder hos ICB Digital.

Løsningen er Upkip
Hvordan skal man gå frem for å komme noen vei med digitaliseringen?
- Kom til oss, smiler Rune, og fortsetter:
- Vi i ICB Digital jobber med digitalisering og har tett dialog med norske industribedrifter. Et av verktøyene vi har på hånden er Upkip. Det er et industri 4.0-system spesialdesignet for små og mellomstore maskineringsbedrifter. Produktet er utviklet og eid av ICB Digital, mens produksjonsbedriften HTS Maskinteknikk, som nå har skiftet navn til HTS Dynamics, har vært pilotkunde i utviklingsfasen. Systemet kjøres nå hos bedrifter i flere europeiske land og er nylig lansert på markedet i Norge. Upkip vil gi en enkel start på digitaliseringen til en rimelig penge, svarer Rune Stølan. 
Han lister opp hva du får i Upkip:

Koble til
La maskinene kommunisere med brukerne og koble fabrikkgulvet i bedriften sikkert til skyen. Samle kontinuerlig data automatisk fra utstyret og kryssreferanse det med drifts- og eksterne data for fullstendig sanntidsovervåking av produksjonsprosessene i bedriften.

Visualiser
Upkip gir kunden gjennomsiktig produksjon i et brukervennlig virtuelt miljø som viser det man ønsker å vite. Med en 3D digital tvilling og flere interaktive «dashboards» tilbyr Upkip handlingsanalyse, statistiske rapporter og rotårsaksanalyse som støtter alle roller i bedriften - fra operatører til ledere.

Optimaliser
Avdekk det fulle produksjonspotensial med en dypere, systematisk forståelse av driften, og deretter ta grep for å forbedre kvaliteten, redusere kostnadene, skrote og eliminere ikke planlagt nedetid. 

Stølan selger inn flere momenter:
- Med Upkip får man topp moderne funksjoner som passer budsjettet til kunden. Det inneholder automatisk kontinuerlig datainnsamling fra CNC-maskiner og sensorer, analytiske maskinlæringsmodeller for prediktivt vedlikehold, samt tilpassbare varsler via e-post, Teams, SMS, Viber, IFTTT. Noe som er et nyttig verktøy på veien mot et høyere antall maskiner per operatør. 
- Vi er i flere utviklingsløp sammen med våre kunder og har flere interessante funksjoner under utvikling som vil komme nye kunder til nytte. For eksempel tool management med bruk av RFID-brikker slik at man til enhver tid vet hvor kritisk verktøy befinner seg. Videre har vi snart på plass en løsning som i sanntid overvåker klimaavtrykket i produksjonen ned på hver produserte del. 

Kundefokus hele veien
Her var det mange fine ord, hvordan kommer man i gang?
- Vi forstår at vellykket digital transformasjon ser ulikt ut for hvert selskap. Derfor er løsningen vår kundefokusert, skalerbar og fleksibel. Teamet vårt jobber tett med kunden gjennom planlegging, design og implementering. Videre er vår filosofi å utvikle en fleksibel løsning som kunden enkelt kan konfigurere selv. Da bygger man intern kompetanse og frigjør seg fra dyre eksterne konsulenter. Det er bare å ta kontakt, inviterer Rune Stølan.

For mer informasjon se: www.upkip.cloud

Upkip styrker laget med Olaf-Magnus Olsen 

Industri 4.0 plattformen Upkip styrker nå sin tilstedeværelse i Norge ved å inngå et samarbeid med Olaf-Magnus og hans selskap Walk The Talk. Upkip er kort fortalt et datalag som ligger på toppen av maskiner, sensorer, anlegg og informasjonssystemer. Verktøyet samler inn data som deretter tolkes, systematiseres og tilgjengeliggjøres for videre bruk. 
Olaf-Magnus har siden 70-tallet jobbet i norsk industri og har lang erfaring med digitalisering. Hans kompetanse vil bli brukt til å styrke produktet Upkip samt bistå bedrifter i implementeringsfasen. 

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
80 på Robotek-seminar
Katapulten på Raufoss tilbyr ekspertise innen 5-akse-maskinering
Seco Tools med X-Head utskiftbare fresehoder
Høye energikostnader holder igjen eller øker materialprisene?
Ny CoroMilll MF80 for høyeffektiv plan- og skulderfresing
Seco Tools High Feed fres for vanskelige materialer
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
Building Supply NO
PlastForum NO

Send til en kollega

0.106