23948sdkhjf

Oshaug Metall velger 45 tonn fres fra FPT

Når flere aktører i den maritime næringen velger å sette ut maskineringsoppdrag blir det åpninger for andre. Oshaug Metall AS har valgt å klatre i verdikjeden og går fra underleverandør til komponentleverandør.

Oshaug Metall AS er mest kjent som støperibedrift, men de senere årene har familiebedriften utviklet maskineringsavdelingen, og har med den nyinstallerte FPT-maskinen gjort sin største investering på mange år.
- Vi har levert ferdigmaskinerte propellblad i over at par tiår allerede. Når nå en av våre større kunder har varslet nedlegging av den lokale maskinerings¬aktiviteten og utflagging av mye av sin produksjon, anser vi at enda større andel av vår produksjon må tilpasses dette «mulighets-rommet» og levere fullstendig ferdigmaskinert – ikke som ubearbeidede støpte emner. Denne nye FPT Castel Terus 180 (2700x1800x1800) simultan 5-akse med mølle-rotasjon i bordet er både stor og kraftig nok til å møte mange behov, også høye presisjonskrav, forteller Stein Berg Oshaug, adm. direktør i Oshaug Metall AS.

Fra underleverandør til komponentleverandør
Den nye maskinen vil hovedsakelig frese og maskinere store propellblad og nav. 
- Før var vi kun en underleverandør av støpte deler, nå er vi også komponentleverandør, sier Stein med et smil, og legger til:
- Beslutningen om denne investeringen har tatt tid. Vi brukte omtrent et år før vi var klar for å bestille maskin.
Hvorfor akkurat FPT?
- Det er mange gode maskinprodusenter der ute, men vi falt for FPT sin filosofi om å støpe maskinrammen i dempende grått støpejern, det gir en meget stabil konstruksjon, og så er jo vi en støperibedrift og skjønner betydningen av denne viktige forskjellen, svarer bedriftslederen.

For mer informasjon se: www.oshaug.no og www.durocmachinetool.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.11