23948sdkhjf

Oshaug Metall velger 45 tonn fres fra FPT

Når flere aktører i den maritime næringen velger å sette ut maskineringsoppdrag blir det åpninger for andre. Oshaug Metall AS har valgt å klatre i verdikjeden og går fra underleverandør til komponentleverandør.

Oshaug Metall AS er mest kjent som støperibedrift, men de senere årene har familiebedriften utviklet maskineringsavdelingen, og har med den nyinstallerte FPT-maskinen gjort sin største investering på mange år.
- Vi har levert ferdigmaskinerte propellblad i over at par tiår allerede. Når nå en av våre større kunder har varslet nedlegging av den lokale maskinerings¬aktiviteten og utflagging av mye av sin produksjon, anser vi at enda større andel av vår produksjon må tilpasses dette «mulighets-rommet» og levere fullstendig ferdigmaskinert – ikke som ubearbeidede støpte emner. Denne nye FPT Castel Terus 180 (2700x1800x1800) simultan 5-akse med mølle-rotasjon i bordet er både stor og kraftig nok til å møte mange behov, også høye presisjonskrav, forteller Stein Berg Oshaug, adm. direktør i Oshaug Metall AS.

Fra underleverandør til komponentleverandør
Den nye maskinen vil hovedsakelig frese og maskinere store propellblad og nav. 
- Før var vi kun en underleverandør av støpte deler, nå er vi også komponentleverandør, sier Stein med et smil, og legger til:
- Beslutningen om denne investeringen har tatt tid. Vi brukte omtrent et år før vi var klar for å bestille maskin.
Hvorfor akkurat FPT?
- Det er mange gode maskinprodusenter der ute, men vi falt for FPT sin filosofi om å støpe maskinrammen i dempende grått støpejern, det gir en meget stabil konstruksjon, og så er jo vi en støperibedrift og skjønner betydningen av denne viktige forskjellen, svarer bedriftslederen.

For mer informasjon se: www.oshaug.no og www.durocmachinetool.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
iTec overtar Weld Heat Service
Bertel O. Steen overtar Ege-Gruppen
Hytorc med lasermerking
Kyocera Unimerco KBN020 med nytt belegg
Årdal Maskinering i gang med AM-reparasjoner
Fronius med CWC-D cobotsveisecelle
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
PlastForum NO
Tungt

Send til en kollega

0.363